Anasayfa /  Foto Galeri

Tam kapanmaya saatler kala Bakan Koca yeni kararını duyurdu: İptal edildi

17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek tam kapanmanın başlamasına saatler kala, koronavirüs salgınıyla ilgili önemli bir son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan kritik kararı duyurdu. İşte koronavirüs salgınıyla ilgili yaşanan flaş gelişmenin tüm detayları...

Tam kapanmaya saatler kala Bakan Koca yeni kararını duyurdu: İptal edildi - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu akşam saat 19.00 itibarıyla uygulanmaya başlanacak 17 günlük tam kapanma öncesi gözler, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ve ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı açıklamalara çevrilmişti.

Tam kapanmaya saatler kala Bakan Koca yeni kararını duyurdu: İptal edildi - Sayfa 2

SPUTNİK V MAYISTA GELİYOR 
Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmakta. Sputnik V aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya gelindi ve aşı tedariki için bir anlaşma da yapıldı.

Tam kapanmaya saatler kala Bakan Koca yeni kararını duyurdu: İptal edildi - Sayfa 3

Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak üzere anlaşmayı imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecektir. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır.

Tam kapanmaya saatler kala Bakan Koca yeni kararını duyurdu: İptal edildi - Sayfa 4

DOZ ARALARI AÇILDI 
Haziran ayı ile birlikte BioNTech aşısının da teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir.