Anasayfa /  Dünya

Taliban'dan dikkat çeken hamle! Üst düzey yetkili Türkiye'ye geliyor!

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bugün Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2021 11:16

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bugün Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

ABD önderliğindeki batılı güçlerin Afganistan’dan çekilmesiyle birlikte insanlık dramının yaşandığı ülkede yönetimi ele geçiren Taliban’dan dikkat çeken bir hamle geldi.

Büyük bir siyasi krizin ve ekonomik darboğazın içindeki Taliban’dan üst düzey bir heyetin Türkiye’de resmi temaslarda bulunacağı açıklandı.

Henüz birçok batılı ülke tarafından tanınmayan Taliban’ın Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki’nin bugün bir heyet eşliğinde Türkiye’ye geleceği açıklandı. Sosyal medyada Afgan aktivist Muhammed Celal tarafından paylaşılan iddiaya göre heyete Muttaki başkanlık edecek.

Sosyal medyada ortaya atılan iddialar sonrasında Türkiye’den de açıklama geldi. DHA’nın aktardığı haberde, “Afganistan’daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bugün Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek” denildi.

“TÜRKİYE İLE SAĞLAM İLİŞKİ KURMAK İSTİYORUZ” DEMİŞTİ

Geçen ay bir basın toplantısı düzenleyen Muttaki, Kabil yönetiminin Türkiye ile sağlam bir ilişki kurmak istediklerini vurgulamıştı.

O dönemde yaptığı açıklamada Muttaki, Türk yetkililerle iletişim halinde olduğunu söylemiş ve Türkiye’nin Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın inşası için yardım etmesini beklediklerini söylemişti.

 

Yorumlar