Anasayfa /  Dünya

Tahliye konvoyuna saldırı! çok sayıda ölü var

Fua ve Kefreyya köylerindeki rejim yanlılarını taşıyan otobüslerin Halep yakınlarındaki kontrol noktasında bekleyişi sırasında, bomba yüklü araç patladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamada en az 16 can kaybı olduğunu duyurdu. Sosyal medyaya patlama alanından yüklenen ilk fotoğraflar feci bir görüntüyü yansıtıyor. Şam kırsalında kapana kısılan muhalifler ve aileleri İdlib'e doğru yola çıktı, konvoy Halep yakınlarında geceden bu yana bekletiliyor.

Abone ol
Abone ol 15 Nisan 2017 18:35

Suriye'de aylardır beklenen tahliyelerde patlama meydana geldi.





 İdlib kırsalında yer alan Fua ve Kefreyya köylerindeki beş bin rejim yanlısını taşıyan otobüsler, Halep'teki Raşidin'e kadar ulaştı. Otobüslerin muhaliflerin kontrol noktasındaki bekleyişi sırasında bir bombalı araç infilak etti. Bomba yüklü araç, bir intihar saldırganı tarafından patlatıldı.

Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda en az 16 can kaybı olduğunu bildiriyor.





Reuters haber ajansı, gün içinde otobüslerin yanında bekleyen çok sayıda insanı gösteren fotoğraflar geçmişti.

Anadolu Ajansı, Madaya ve Zebadani'den hareket eden muhalifleri taşıyan konvoyun ise Halep'in batısındaki Ramuse semtinde dün geceden bu yana bekletildiğini bildiriyor.

Ramuse ve Raşidin'deki karşılıklı bekleyiş, rejimin Fua ve Kefreyya'dan daha fazla kişinin çıkarılması yönündeki baskısından kaynaklanıyor. AA, fazladan 700 kadar silahlı unsurun konvoyda yer alması üzerine muhaliflerin rejim yanlılarını beklettiğini aktarıyor.

Ramuse'de konvoyun bekleyişi sırasında bir de silahlı saldırı oldu. Rejime ait bir keskin nişancı, konvoydan bir kişiyi öldürdü.





Önceki gün gerçekleşmesi beklenen tahliyeler, Zebadani'deki muhaliflere güvenli koridor sağlanmaması üzerine ertelenmişti.

Madaya ve Zebadani aylardır rejim yanlısı Hizbullah güçlerinin kuşatması altında tutuluyordu. Şiilerin yaşadığı Fua ve Kefreyya ise, muhalif Fetih Ordusu tarafından çevrelenmişti.

Operasyon sona erdiğinde, ülkede iç savaşın başladığı 2011'den bu yana en büyük tahliyelerden biri gerçekleşmiş olacak. Dört yerleşim yerinden yaklaşık 30 bin kişinin tahliye edilmesi planlanıyor.

Halep'in doğusunda sıkışan muhalifler, Türkiye ve Rusya'nın öncülüğü hayata geçirilen anlaşmayla Aralık 2016'da kent dışına çıkarılmıştı. Dünyanın gözünü kırpmadan izlediği tahliyelerde zaman zaman sorunlar yaşansa da herhangi bir çatışma gerçekleşmeden sonuç alınmıştı.


Etiketler konvoy
Yorumlar