Anasayfa /  Politika

Suriye'de yeni operasyon başlıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Suriye'ye operasyon olacak mı?'' sorusuna ''Türkiye'ye tehdit artıyor, gereğini yaparız'' yanıtını verdi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 26 Mayıs 2022 14:13

CNN Türk Ankara temsilcisi Dicle Canova İsrail dönüşü Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu İsrail ziyaretine ve gündemdeki diğer konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında terörle mücadele konusunda net mesajlar verdi. "Türkiye olarak elimiz kolumuz bağlı kalamaz. Ne zaman bize saldıracaklar diye bekleyemeyiz, gereğini yapmamız lazım." diyen Çavuşoğlu "ABD'nin denge politikasında sapma görüyoruz,  bu konuda uyarı yaptık" dedi.

''BLÖF YAPMIYORUZ''

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına da tepki göstererek "Blöf yapmıyoruz, Atina uymazsa işi ileri noktaya götüreceğiz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu Yunanistan'ın son günlerdeki açıklamaları ve hamleleriyle ilgili şu sözleri sarf etti:

"ABD’ye açıkça söyledik: ABD’nin gerek Kıbrıs konusunda gerekse Türkiye -  Yunanistan ve Ege Adaları da dahil bir denge politikası var... Biz bu dengeden bir sapma görüyoruz bunu ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a da söyledik, uyarıyı yaptık. ABD’liler her ne kadar bir NATO üyesi ülkedeki üslerin başka bir NATO ülkesine tehdit olmadığını söylese de elbette bu artış dikkatimizden kaçmadı."

"ANLAŞMALARA AYKIRI DAVRANIYORLAR"

Diğer taraftan Yunanistan’ın 1923 Lozan ve 1947 Paris barış anlaşması çerçevesinde şartlı olarak kendisine verilen adaların statüsünü bozması uluslararası hukuka aykırı. Yunanistan ne gerekçe bulursa bulsun gerekçesi geçerli değil. Şartlar nedir? Bu adaları silahlandırmayacağı. Yunanistan 1960’dan beri silahlandırdı biz de vazgeçmezse egemenlik tartışması başlar dedik, gayet sarih ve açık...

Biz son derece ciddiyiz blöf yapmıyoruz çünkü şartlı verilen adalardır, her konuşmasında uluslararası hukuk anlaşma diyen Yunanistan buna uymazsa biz bu işi daha ileri noktaya götüreceğiz. Türkiye yayılmacı politika izliyor topraklarımızda gözü var gibi boş sözlerle geçiştirmemek gerekir, bu bir anlaşmayı ihlaldir esas Yunanistan’ın attığı adımlar Türkiye’ye tehdit oluşturma amacı güdüyor.

Fiiliyatta önemi yok diyemeyiz ne kadar koyarsa koysun diyemeyiz ihlali durdurmadınız sürece peşinde olacağız."

Etiketler Operasyon Son dakika
Yorumlar