Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Suriye operasyonu öncesi terör örgütü PKK, Irak'ta katliam yaptı!

Bölücü terör örgütü PKK'nın, Irak'ın Duhok şehrinde düzenlediği terör saldırısında, ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirirken 23 kişi de yaralandı. Eylem sonrası sosyal medya üzerinden dezenformasyona girişen teröristler, saldırıyı Türkiye'nin üzerine yıkmaya çalıştı.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 21 Temmuz 2022 13:11

Bölücü terör örgütü PKK'nın, Irak'ın Duhok şehrinde düzenlediği terör saldırısında, ilk belirlemelere göre 8 sivil yaşamını yitirirken 23 sivil de yaralandı. Kanlı terör saldırısı sonrası hemen harekete geçen PKK medyası, Diyarbakır Barosu ve HDP, Türkiye'yi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini suçladı. ABD kontrolündeki terör örgütünün tüm çabalarına rağmen bütün haberler asılsız çıktı.

İŞTE İFTİRALARIN SAÇ AYAKLARI
Diyarbakır Barosu, PKK'nın avukatlığına soyunarak Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef aldı. Sonrasında terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen HDP de, PKK'nın kanlı saldırısından Türkiye'yi sorumlu tutarak algı operasyonuna girişti.

Ancak terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında, TSK'nın, Duhok'ta düzenlediği atış yüzünden sivillerin hayatını kaybettiği yönündeki iddialarının tümü asılsız çıktı.

SURİYE'Yİ İŞGAL EDEN PKK/YPG'Lİ TERÖRİSTLERE YAKLAŞAN ACI DOLU SON ENGELLENMEK İSTENİYOR
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonları sonucunda ABD destekli terör örgütü adeta bölgede dağılma noktasına geldi. Eli kanlı örgüt, içinde bulunduğu zor durumdan kurtulup Suriye'deki silahlı kolu YPG'ye yapılacak operasyonu engellemek için yalan ve dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla başvurması yine sonuçsuz kaldı.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN TÜRKİYE'YE İFTİRA
İlk olarak Diyarbakır Barosu'na ait resmi Twitter hesabı Türkiye'nin hedef aldığı itiraf dolu açıklamada, "Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK'nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir. Roboski'de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan'a başsağlığı diliyoruz" sözleri sarf edildi.

"ZAHO'DAKİ SALDIRI TERÖR ÖRGÜTÜ KAYNAKLI"
Ardından HDP bağlantılı isimler ve troller, sosyal medya üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerini kanlı saldırının sorumlusu göstermeye çalışarak yalan ve çarpıtılmış yüzlerce sahte bilgi yayınladı. Dışişleri Bakanlığı'ysa iddiaları yalanlayarak, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Irak'ın Dohuk Vilayeti'nin Zaho İlçesi'nde bir dere kenarına bugün (20 Temmuz) gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor; yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir.

Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır.

Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz."

HDP'DEN SKANDAL AÇIKLAMA
Son olarak HDP'den yapılan iftira dolu açıklamada, ''TSK'nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Zaxo kentine bağlı turistik alanlarından Perex köyüne yönelik gerçekleştirdiği bombardıman sonucu içinde çocuk ve kadınların da olduğu Arap ve Kürt sivillerin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Tarihe ikinci Roboski katliamı olarak geçecek olan bu katliamdan iktidar siyasi ve hukuki olarak sorumludur. Bu katliam aynı zamanda başka bir ülkenin egemenlik alanına da saldırı anlamına gelmektedir.'' kara propagandası paylaşıldı.

Yorumlar