Anasayfa /  Ekonomi

SuperRare (RARE) Coin Nedir, ne işe yarar?

SuperRare tek baskılı benzersiz dijital sanat eserlerini toplanıp takas edilmiş olduğu bir NFT pazar yeridir.

Abone ol
Abone ol 11 Ekim 2021 14:18

SuperRare (RARE) Nedir?

SuperRare, çekirdek ekibin sanatçıları SuperRare NFT’ler olarak ortak bir akıllı sözleşmede eserlerini basmaları için elle seçtiği ve onayladığı 1.0 sürümünden ortaya çıktı. SuperRare 2.0, web ölçeğinde küratörlük, platformda bağımsız olarak çalışan vitrinler ve sanatçıların eserlerini basması, tanıtması ve doğrudan koleksiyonculara satması için bağımsız para basma sözleşmeleri sunarak bunu değiştirdi.

SuperRare, bu aşamalı merkezsizlik yoluna girerek, ağın sahipliğini ve yönetimini topluluğa kazandırdı. SuperRare 2.0, temel platform parametrelerini denetleyen, Topluluk Hazinesinden fon tahsis eden ve ağ ve protokolde önerilen iyileştirmelere oy veren merkezi olmayan bir kuruluş olan bir DAO’dur.

SuperRare, üç temel sorunu ele alarak 2.0 sürümüne geçiş yaptı:

Tek bir ekip tarafından küratörlük ve takip, ölçekli bir sanat ekosistemi için elverişli değildir.
Sanatçılar mümkün olduğu kadar çok desteği hak ediyor, ancak tek bir ekip bunu yapamıyor.
NFT sanat ekosistemi parçalıdır ve kişinin tüm koleksiyonunu yönetmenin iyi bir yolu yoktur.
SuperRare, sanat ve sanatçıları seçebilen, satışları teşvik edebilen, müzayedeler düzenleyebilen ve komisyon toplayabilen SuperRare’de bağımsız olarak işletilen vitrinler olan SuperRare Spaces’ı tanıtarak bu sorunları çözdü. Her Space , kendi markalı ERC-721 token’ını başlatabilir ve sanatçıları tek seferlik veya sürekli olarak NFT’leri onlarla birlikte basmaya davet edebilir. Bu, her Space’in kendi bağımsız kripto sanat galerisi olmasını sağlar.

Ayrıca, kendi kendini yöneten para basma sözleşmeleri, sanatçıların özel bir NFT para basma sözleşmesi dağıtmalarına ve sanatlarını benzersiz bir şekilde bağımsız sanatçılar olarak tokenlaştırmalarına ve satmalarına olanak tanır. Bu nedenle, sanatçıların diğer sanatçılarla ortak bir sözleşme imzalamanın yanı sıra başka bir seçeneği daha vardır ve kendi bağımsız yaratıcı platformları haline gelebilirler.

RARE Coin Yorum

RARE, SuperRare platformunun kendi kripto para birimi olarak nitelendirilebilir. NFT ekosisteminin gelişmesi ile NFT platformları ve dolayısıyla platformların kripto para birimleri günden güne daha ilgi çekici hale geliyor. Bu noktada yatırımcıların da RARE coin’e ilgi gösterdikleri ifade edilebilir.

Yazının yayına hazırlandığı sırada 3,33 dolardan işlem göre SuperRare Coin’in 338,566,902 USD ile piyasa hacmi bakımından 243. sırada yer aldığı görülüyor. Ayrıca SuperRare Coin, 17 Ağustos  2021’de 0,3885 dolar ile en dip seviyeyi ve  11 Ekim 2021’de 3,79 dolar ile rekor seviyeyi gördüğünü belirtmekte fayda var.

Yapılan açıklamalara göre şu anda dolaşımda 101,756,228 SuperRare Coin bulunuyor ve toplam rakamın 1.000.000.000 SuperRare Coin olacağı ifade ediliyor.

SuperRare Coin Nasıl Alınır?

RARE Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

RARE Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından RARE Coin’in işlem gördüğü Bitcoin (BTC), Tether (USDT), BUSD ve Binance Coin (BNB) RARE işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Etiketler coin kripto para
Yorumlar