Anasayfa /  Spor

Süper Lig'de hangi takım nasıl şampiyon olur? İhtimaller neler?

Süper Lig'de 41. hafta geçilirken zirve ateş hattına döndü. Son hafta öncesi Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Peki Süper Lig'de hangi takım nasıl şampiyon olur? İhtimaller neler?

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2021 12:25

TRHaberler / Berkan Çay | Süper Lig'in 41. haftasında Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yenilmesi, Galatasaray'ın ise kazanması ile zirvede işler iyice karıştı. Beşiktaş ve Galatasaray 81 puanla zirveyi paylaşırken Fenerbahçe 79 puanla 3. sırada yer aldı. Ayrıca 41. hafta sonunda tüm maçlarını tamamlayan Erzurumspor'un ligden düşmesi kesinleşti. Geçtiğimiz hafta Denizlispor da Süper Lig'e veda etmişti.

Süper Lig'in bitmesine 1 hafta kala Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansları bulunuyor. Peki hangi takım nasıl şampiyon olabilir?

BEŞİKTAŞ NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Şu anda averajla ligde 1. sırada yer alan Beşiktaş, +2 averajla Galatasaray'ın üzerinde bulunuyor. Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için son hafta oynanacak Göztepe maçını kazanması veaverajını Galatasaray'dan üstün tutması gerekiyor. Galatasaray'ın puan kaybı halinde ise Beşiktaş'a beraberlik de şampiyonluk için yetecek. Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın berabere kalması halinde ise yine Beşiktaş şampiyon olacak.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Galatasaray'ın şampiyon olabilmesi için ligde son hafta oynanacak Malatyaspor karşısında galip gelmesi ve Beşiktaş'ın da kazanması durumunda Beşiktaş'tan 3 gol daha fazla atarak kazanması gerekiyor. Beşiktaş'ın son hafta kaybetmesi veya berabere kalması durumunda ise Galatasaray, gol sayılarına bakmadan kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

FENERBAHÇE  NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Süper Ligin son haftasına girilirken Beşiktaş ve Galatasaray'a nazaran şampiyonluk umudu daha az olan Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için son hafta oynanacak Kayserispor maçını kazanması, Beşiktaş ve Galatasaray'ın ise rakiplerine mağlup olması gerekiyor. Beşiktaş ve Galatasaray'ın yenilmesi halinde Fenerbahçe Kayserispor karşısında 1 puan alsa bile, bu sonuç sarı laciverlilere şampiyonluk için yetmeyecek.

DÜŞEN 2 TAKIM BELLİ OLDU

Denizlispor 2 hafta önce Çaykur Rizespor 1-0 mağlup olarak matematiksel olarak Süper Lig'e kesin olarak veda etmişti. Ligin 41. haftasında oynanan maçların ardından da bütün maçlarını tamamlayan Erzurumspor Süper Lig'e veda eden 2. takım oldu.

İŞTE 3 BÜYÜKLERİN SON HAFTA MAÇLARI...

Beşiktaş – 81 Puan (+44 avaraj) 
Göztepe (D)

Galatasaray – 81 Puan (+42 avaraj) 
Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe – 79 Puan (30 avaraj) 
Kayserispor (D) 

Kaynak: trhaberler.com / Berkan Çay 

Yorumlar