Anasayfa /  Spor

Galatasaray - Beşiktaş maçın sonucu : 0-0 özet izle

Galatasaray Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Beşiktaş ile karşılaştı. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadele koronavirüs tehlikesi nedeniyle seyircisiz oynandı. Mücadele başladığı skorla 0-0 beraberlikle sonuçlandı..

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 21:01

 

Süper Lig'in 26. haftasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisi 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından Galatasaray 50, Beşiktaş ise 44 puana yükseldi. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar, Trabzonspor ile Başakşehir'in 3 puan arkasında 3. sırada yer buldu. Kara Kartal ise 5. sıraya tırmandı.

ÖZET İZLE

BURAK YILMAZ CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Müsabakanın 86. dakikasında Marcao'ya yaptığı faul sonucunda sarı kart gören Burak Yılmaz, bu kartla birlikte cezalı duruma düştü. Tecrübeli oyuncu, takımının ligin 27. haftasında Antalyaspor ile oynayacağı müsabakada forma giyemeyecek.

SEYİRCİSİZ OYNANDI

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında seyircisiz oynandı. Karşılaşmaya dünyayı saran koronavirüs tedbirleri kapsamında taraftar alınmadı. Müsabakada her iki kulübün delegasyonu 25'er kişiden oluşurken, protokol tribününde toplamda 50 kişi bulundu.

Basın tribününe 185 gazeteci ve 32 kameramanın akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Saha kenarında foto muhabiri olarak ise 45 basın mensubunun isim bildirdiği aktarıldı. Ancak bazı basın mensuplarının akreditasyonunu iptal ettiği öğrenildi.

KORANAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Karşılaşmada koronavirüse yönelik tedbirler alındı. Belli bölgelerine dezenfektanlar yerleştirilen Türk Telekom Stadı'ndaki görevliler, maske ve eldiven kullandı. Maç öncesi seremonide ise iki takımın futbolcularından bazıları tokalaşmak ve sarılmak yerine, yumruk ve dirseklerini kullanarak selamlaştı.

Ayrıca dün Türk Telekom Stadı'nın yedek kulübeleri, soyunma odaları ve diğer bölgeler dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilmişti.

DERBİ İKİNCİ KEZ SESSİZ

Galatasaray ile Beşiktaş, ligde ikinci kez seyircisiz bir derbide karşı karşıya geldi. İki takım arasında 2007-2008 sezonunun 7. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbi, sarı-kırmızılı ekibin önceki sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanmıştı. Rekabet tarihinde ilk kez seyircisiz oynanan söz konusu müsabakayı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

Yorumlar