Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Süleyman Soylu'da istanbul seçim açıklaması: Bu seçimde çok net bir şey oldu, hile oldu!

Trabzonlular Derneği'nin iftarına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenme kararını yorumladı: "Çok net bir şey oldu, bu seçimde hile oldu."

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2019 13:01

AKP'nin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta yapılan seçimlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal etti. YSK, aynı zarfa konulan ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara yönelik ise bir karar vermedi.

Kamuoyunda çokça tartışılan bir konu olan aynı zarfın içindeki sadece bir pusulanın iptal olmasına ilşkin Süleyman Soylu'dan bir açıklama geldi. İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'da seçimin neden yenilendiğine dair kendilerine sorular sorulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Diyeceksiniz ki ne oldu da bu seçimler yenileniyor? Çok net bir şey oldu, bu seçimde hile oldu. Ben sandık kurulu başkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliği yaptım. Yıllardan beri, il başkanıyken il ve ilçe seçim kurullarına itirazlar yaptım ama ben hayatımda bir hilenin böyle ustalıkla gerçekleştirildiği başka bir seçim görmedim."

Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Efendim bir zarfın içerisinde dört tane pusula var, muhtarda gerçekleşmedi de ilçe belediyelerinde gerçekleşmedi de sadece büyükşehir belediyesinde mi gerçekleşti?' Evet. Hileyi 39 ilçede yapmaya güçleri yetmedi, hileyi 39 ilçenin belediye meclislerinde yapmaya güçleri yetmedi, takatları İstanbul'un tümünde 'acaba arada ufak bir fark olur da buraya müdahale edebilir miyiz?' diye büyükşehir belediyesinde yapmaya yetti. Hedef de büyükşehirdi zaten. Allah'ınızı severseniz itiraz edilen sandıklardan hiç mi bunlara oy çıkmaz? Aradaki fark 29 binden 13 bine mi düşer? Onlara da çıksın. Eğer iki siyasi parti birbirine yakın oy almışsa, geçersiz sayılanlardan AK Parti'ye ne kadar çıkarsa Cumhuriyet Halk Partisi'ne de o kadar çıkması lazım. Dünyanın her yerinde bu böyledir."




Etiketler stanbul seçimleri
Yorumlar