Anasayfa /  Politika

Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun elini neden sıkmadı?

CNN Türk ekranlarında konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden elini sıkmadığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2020 22:44

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, gazeteciler Özlem Gürses, Abdulkadir Selvi ve Murat Çelik'in gündeme dair sorularını cevapladı.

'BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA HAKARET EDENİN ELİNİ SIKMAM'

Canlı yayında "Neden Kılıçdaroğlu'nun elini sıkmadınız?" şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Soylu, "Ben bilerek yaptım. Bir gün önce Hatay'dan geldim ve Kılıçdaroğlu'nun sözlerini unutamıyorum. Böyle bir tercih hakkı kullandım. Elini sıksaydım, tabutunun altına girdiğimiz çocuklara kötü olacağını hissettim. Sıkamazdım, sıkmadım da. Kılıçdaroğlu bana hakaret etti elini sıktım. Ama burada o çocuklara elimi sıkmamayı yediremedim." dedi.

ŞU ANA KADAR 135 BİN 844 GÖÇMEN YUNAN TOPRAKLARINA GEÇTİ

Bakan Soylu, "Sadece Edirne'de 202 kilometrelik sınırın tamamından Yunanistan'a geçen göçmen sayısı toplam sayı 135 bin 844. Bunlar geçti. Buradan sadece 4 binini geri ittiler. Bu geri itme içerisinde onlar oraya tekrar geri döndüler. İçişleri Bakanlığımız aynı zamanda göçten sorumlu bir bakanlık. Göç Genel Müdürlüğümüz çok başarılı işler yapıyor. Hepsi genç insanlar. Biz rakamları şöyle tutarız." açıklamasında bulundu.

Yorumlar