Anasayfa /  Güncel

Depremde ölü sayısı 9'e yükseldi

AFAD'ın bildirdiğine göre, İran'ın Khoy kentinde saat 08:53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler'de hasar oluştu. Depremde ölü sayısı 9'a yaralı sayısı ise 37'ye yükseldi.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2020 11:05

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sınırda yer alan İran'ın Khoy şehrinde, yerin 5,22 kilometre derinliğinde, saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

DEPREM VAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İran'da sabah saatlerinde gerçekleşen ve merkez üssü Khoy kenti olan deprem, kentte de hissedildi. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler'de hasar oluştu. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Gelenler Köyü'nde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan evlerin yıkıldığı görüldü.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ (Yeni rakam 9)

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle Van'da hayatını kaybedenlerin sayısının 7'e yükseldiğini bildirdi. (Bu rakam açıklamanın ardından 9'a yükseldi)

 

 

SAĞLIK BAKANI KOCA: 21 YARALIDAN 8'İNİN DURUMU KRİTİK

Sağlık Bakanı Koca, 21 yaralıdan 8'inin durumunun kritik olduğunu açıkladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK: BİRKAÇ KÖY OKULUNDA UFAK ÇAPLI HASAR MEYDANA GELDİ


Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi" açıklamasını yaptı.

Yorumlar