Anasayfa /  Ekonomi

SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur Emeklileri Maaş Zammı!

2020 yılında emekli maaşlarına zam yapılacak! Emekli maaşları ne kadar olacak? Ocak ayı zam tutarı ne kadar? Tüm bu gelişmeler haberimizde..

Abone ol
Abone ol 26 Aralık 2019 23:30

Her yılın ocak ve temmuz aylarında gerçekleştirilen emekli maaş zammı için son gelişmeler neler? 2020 yılı emekli maaşına zam ne kadar yapılacak? Zam oranlarında toplu görüşme zam oranı ve enflasyon rakamları ile birlikte yeni tutarlar belirlenecek. Buna göre detaylar şu şekilde;

2020 YILI EMEKLİ MAAŞINA ZAM ORANI;

2019 yılı Aralık ayının enflasyon verileri için 3 Ocak tarihinde yeni rakamlar ortaya koyulacak. Buna göre gerek emekliler, gerek memurların enflasyon zammı oranı bu tarihte kesinleşecek. Buna göre enflasyon zammı haricinde gerçekleşecek oranlarda Emekli sanığından emekli olanlar için en düşük ödeme 2 Bin 648 TL olacak. SSK emekliler için ise bu rakam 1248 Tl olarak belirlendi.

ENFLASYON ZAMMI;

Aralık ayı öncesindeki açıklanan enflasyon 5.71 olarak açıklandı. Emekliklerin zammı için Aralık ayı verileri ile birlikte enflasyon oranında değişiklik olmaz ise 5,71 oranında zam yapılacak iken Aralık ayı ile birlikte bu rakam yükselmesi halinde maaş zamlarında da artış gerçekleştirilecek. Temmuz ayında Ssk ve Bağkur emeklileri yüzde 5 oranında zam aldılar.

İKRAMİYE;

2008 yılından daha sonra emekliye ayrılan ssk’lıların emekli maaşları en düşük olarak 1248 TL olması beklenirken, tarım bağkurundan emekli olanlar ise en düşük 1408 Tl olarak emekli maaşı alacaklar. Diğer yandan 2020 yılında ramazan ve kurban bayramlarında Bin Tl ikramiye ödenmeye devam edecek.

Etiketler ssk ekonomi
Yorumlar