Anasayfa /  Ekonomi

SSK, Bağkur, Emekli Sandığından emekliye ayrılacaklar avans ödemesi alabilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli sandığı, Bağkur ve SSK emeklilerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Buna göre emeklilere asgari ücretin 3 katı kadar avans verilecek. İşte önemli gelişmenin detayları

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2020 22:49

Yeni emekli olacak olan vatandaşlara önemli bir destek geldi. Sosyal Güvenli Kurumu tarafından emekliye ayrılacaklara 3 aylık avans ödemesi yapılacak. Başvuru şartları nedir? Kimler yararlanacak? Son olarak 2020 ikramiye ve promosyon ödemelerindeki son gelişmeler..

Çalıştığı iş yerlerinde prim ve yaş şartlarını dolduran emekli adayları SGK'ye emekli dilekçesi vermekteler. Emekliye ayrılma işlemlerinin yapılması için bekleyen vatandaşların bu işlemlerin uzun sürmesinden dolayı mağdur olmamaları için yeni bir sistem getriliyor. Buna göre 90 gün sürede emekli olamayan vatandaşlar avans ödemesi alacaklar.

NE KADAR AVANS ÖDENECEK?

Bu ödeme miktarının ne kadar olacağı da belli oldu. 2020 yılında asgari ücret tutarının 3 katı kadar yani 2.324 Tl rakam üzerinden yapılacak hesaplamaya göre 6972 TL'ye kadar avans verilebilecek. Vatandaşlar daha sonra bu ödemeyi geri ödemeleri gerekiyor. Bunun için maaşlarından dörtte biri oranında tahsil ediliyor. Herhangi bir faiz ödemesi de yapılmayacak.

İKRAMİYE VE PROMOSYON ÖDEMESİ

Diğer yandan emeklilerin gözü kulağı Sosyal Güvenlik Kurumu ile Bankalar Birliği arasındaki maaş promosyon anlaşmalarında. Buna göre Mart ayı içerisinde yapılacak anlaşmalarda en az Bin Tl promosyon ödemesi yapılması bekleniyor. Ayrıca 2020 yılı ikramiye ödemeleri için Bayram ve Kurban Bayramlarında 1.120 Tl İkramiye ödemesi yapılacak. Tüm gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar