Anasayfa /  Spor

Sırbistan-Brezilya maç özeti ve golleri

2018 Dünya Kupası E Grubu'nda Sırbistan ile Brezilya karşı karşıya geldi. Bir üst tura yükselmek için 1 puanın yettiği Brezilya, Sırbistan karşısında hata yapmadı ve rakibini 2-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Gruptan çıkması için İsviçre'nin puan kaybetmesi gereken Sırbistan ise Brezilya'ya yenildiği için 2018 Dünya Kupası'na veda etti. Gruptaki diğer mücadelede Kosta Rika'yla 2-2 berabere kalan İsviçre, Brezilya'nın ardından grubunu ikinci tamamladı.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2018 23:02

Brezilya ile Sırbistan, tarihlerinde 20. kez karşı karşıya geldi. İki takım, Yugoslavya dağılmadan önce 18 kez, Sırbistan döneminde ise 1 kez karşılaşmıştı. Lider Brezilya, Sırbistan'ı Paulinho ve Thiago Silva'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek grubunu lider tamamladı. 3 puanlı Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

Brezilya'da 10. dakikada Marcelo sakatlandı! Real Madrid formasını giyen futbolcu, sakatlığı gerekçesiyle oyuna devam edemedi ve gözyaşları içinde saha kenarına geldi. Tecrübeli futbolcunun yerine oyuna Filipe Luis dahil oldu.

Mücadelede 36. dakika oynanırken Brezilya ilk golünü attı. Philippe Coutinho'nun savunma arkasına attığı şık pasta topla ceza sahası içerisinde buluşan Paulinho, karşı karşıya kaldığı Stojkovic'i mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

Maçın 68. dakikasında Brezilya farkı 2'ye çıkardı: Sol taraftan Neymar'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Thiago Silva, yaptığı şık kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Brezilya, maçı 2-0 kazanarak rahat bir 3 puan elde etti. Tangocular, bu sonuçla grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Grubun diğer maçında ise İsviçre, Kosta Rika ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından  İsviçre, Brezilya'nın ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. Brezilya'ya 2-0 kaybeden Sırbistan ise turnuvaya 3 puanla 3. sırada veda etti. Kosta Rika ise turnuvayı 1 puanla kapadı. Brezilya, son 16 turunda Meksika ile, İsviçre ise İsveç'le karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupasında bugün (27 Haziran)

Dünya Kupası heyecanı bugün de 4 maçla devam ederken, turnuvada şok eden bir gelişme yaşandı. 

F grubunda Güney Kore’yle karşılaşan son şampiyon Almanya 2-0’lık yenilgiyle turnuvaya erken veda etti. F grubu son maçındaysa Meksiya’yı 3-0 mağlup eden İsveç, grubu lider tamamladı. Meksika ise , Almanya’nın Güney Kore’ye yenilmesiyle gruptan çıkan diğer ülke oldu. E grubundaki müsabakada Sırbistan’ı 2-0 mağlup eden Brezilya, grubu lider tamamlayarak üst tura çıktı. 

E grubundaki diğer bir maçtaysa Kostra Rika ile 2-2 berabere kalan İsviçre, Brezilya’nın ardından gruptan çıkan ikinci takım oldu. 


Yorumlar