Anasayfa /  Spor

Phillip Cocu'nun menajerinden olay açıklama

Fenerbahaçe'den ayrılan teknik direktör Phillip Cocu'nun menajeri, ayrılık sonrası olay açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2018 19:01


Phillip Cocu'nun menajeri Jansen, Cocu'nun Fenerbahçe'ye ekibe gidiş nedenini açıkladı.

Sezona Hollandalı teknik adam Phillip Cocu'yla başlayan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'e tarihinin en kötü başlangıcını yapmıştı. Sarı Lacivertliler'in geçtiğimiz hafta kendi sahasında MKE Ankaragücü'ne yenilmesinin ardından sabırlar taşmış ve Cocu'nun görevine son verilmişti. Fenerbahçe'nin başında 15 maça çıkabilen Cocu, maç başına 0,93'lük puan ortalamasıyla çok kötü bir performansa imza atmıştı. Cocu'nun yönetimindeki Sarı Kanarya, ligdeki 10 maçta sadece 7 gol atmış ve topladığı 9 puanla 15. sıraya kadar gerilemişti.





Hollandalı teknik adamın Fenerbahçe'ye gelişi, en az Türkiye kadar kendi ülkesinde de büyük eleştiri konusu olmuştu.

48 yaşındaki hocanın menajeri Rob Jansen ise Hollanda basınına verdiği demeçte Cocu'ya yönelik eleştirilere yanıt verirken önemli itiraflarda da bulundu. İşte Jansen'in açıklamaları:

"Cocu'yla ilgili yorum yaparken önündeki seçenekleri görmezden geliyorsunuz. İnsanlar Cocu'nun başka bir tercihtte bulunabileceğini söylüyor ancak bu, onların seçimiydi. Aramızda yaptığımız konuşmalarda Türkiye'ye gitmemeyi de düşündük. Ancak PSV'den ayrılma kararı zaten alınmıştı. Dolayısıyla Cocu da yeni sezon için bir başka ülkede şampiyonluk yaşamış önemli bir takıma gitti. Hollanda'nın dışına çıktığınızda genellikle farklı kontratlarla çalışıyorsunuz. Yoksa pek tabii ki ülkenizde kalmayı da seçebilirsiniz. Bu yüzden meselenin başarıyla, başarısızlıkla ya da yapılan görüşmelerle bir ilgisi yok.

Eğer futbolcuysanız ve yabancı bir ülkede iyi bir kontratla futbol oynuyorsanız orada oynamaya devam edersiniz. Maçtan sonra da kontratınızı düşünmekle uğraşmazsınız." (Fanatik)




Yorumlar