Anasayfa /  Spor

Ozan Kabak Manchester United'a mı transfer oluyor?

Manchester United'ın teknik direktörü Mourinho'nun, Galatasaraylı Ozan Kabak'ı transfer etmek istediği iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 01 Kasım 2018 15:14

Galatasaray'da performansıyla göz dolduran genç yetenek Ozan Kabak'ın Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun transfer listesinde yer aldığı iddiası gündemi salladı. Galatasaray'da bu sezon teknik direktör Fatih Terim tarafından forma şansı verilen Ozan Kabak, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı Schalke 04 maçında sergilediği performansla çok sayıda Avrupa kulübünün scoutlarının da gözüne girmeyi başardı.

Alman basınından BILD'in haberine göre ileriye dönük savunma oyuncusu almayı düşünen Manchester United'ın bu sebeple Galatasaray'da forma şansı bulan Ozan Kabak ile ilgilendiği ve oyuncuyu yakından takip ettiği aktarıldı. Manchester United'ın transfer listesinde olduğu belirtilen 18 yaşındaki stoperi Avrupa'dan birçok takımın da takip ettiği belirtildi. İngiliz Guardian'da yer alan habere göre ise; Manchester United, Jose Mourinho'ya devre arası için 112 milyon euro transfer bitçesi ayırdı. Portekizli teknik adamın transfer listesinde yer alan futbolcular arasında Raphael Varane, Jerome Boateng, Harry Maguire, Toby Alderweireld, Nathan Ake, Nikola Milenkovic ve Ozan Kabak'ın yer aldığı iddia edildi.

Karar verildi

Tottenham'ın bedelsiz kiralama konusuna sıcak baktığı Hollandalı Vincent Janssen'in sağlık raporları incelenmeye başladı. Bu raporlar Janssen'i Galatasaraylı yapabilir. Janssen, sakatlığı nedeniyle Tottenham'da forma şansı bulamadı.Tedavisi son aşamada olduğu belirtilen golcü oyuncunun, ligin ikinci yarısına hazır geleceği belirtiliyor. Janssen, geçen sezon Fenerbahçe forması altında 18 maça çıkan 5 gol atıp, 4 de asist yaptı. Vincent, Fenerbahçe'de oynarken ayak parmağındaki kemik ödemi nedeniyle uzun süre forma giyememişti. 2016'da AZ'den 22 milyon euro'ya Tottenham'a giden Janssen, Ada'da tutunamayınca geçtiğimiz sezon F.Bahçe'ye kiralanmıştı.

Traore iddiası

Devre arası transferi için golcü arayışlarını sürdüren Galatasaray yönetimine menajerler bonservisi elinde olan 28 yaşındaki Fildilişi Lacina Traore’yi önerdi.  2.03 boyundaki Fildişili forvetin menajerleri Alfred Obrou ve Feridun Şal'ın G.Saraylı yetkililerle görüştüğü öğrenildi.

Onyekuru'nun peşindeki dev ekipler

Galatasaray'ın geçtiğimiz yaz Everton'dan 800 bin euro karşılığında kiraladığı Henry Onyekuru ile ilgili dev bir transfer iddiası ortaya atıldı. Ada basınında çıkan haberlere göre sezon sonunda Everton'a geri dönecek oyuncu için Avrupa'nın üç büyük kulübü devreye girdi. Daily Mirror gazetesi, 21 yaşındaki futbolcunun form durumunun Fransız devi Paris Saint Germain'in dikkatini çektiğini yazdı. Haberde Bayern Münih ve Olimpik Marsilya'nın da gözlemcileri vasıtasıyla oyuncuyu izlediği ifade edildi. Gazete, bu talipler karşısında Onyekuru'nun gelecek sezon Everton'da kalmasının zor olduğunu belirtti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ozan Kabak ve Yunus Akgün'ün ardından genç forvet Malik Karaahmet'i de A Takıma hazırlanıyor.


Yorumlar