Anasayfa /  Spor

Mustafa Cengiz’den Emre Akbaba açıklaması

Emre Akbaba transferinde ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya gelirken Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak basın toplantısında soruları yanıtladı. Ezeli rakip Fenerbahçe'nin transferde devreye girmesiyle ile ilgili de açıklamada bulundu.

Abone ol
Abone ol 17 Ağustos 2018 21:12

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Emre Akbaba transferiyle ilgili Türk Telekom Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe’nin transferde devreye girmesiyle iki ezeli rakip arasında ipler gerilirken Başkan Cengiz, “Biz sadece gerçekleri söyleriz. Camiamıza ve rakiplerimize asla yalan söylemeyiz, asla arkadan dolaşıp iş yapmayız, asla Bizans yapmayız. Herhangi bir rakibimize laf atma niyetinde değilim.” ifadelerini kullandı.

Sarı kırmızılı kulüp ardından KAP’a yaptığı açıklama ile Aytemiz Alanyaspor ve futbolcu ile transfer görüşmelerinin başladığını duyururken Cengiz, “Emre Akbaba ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağız. Bonservis bedeli için transfer resmi olarak bittiğinde 4 milyon Euro ödeyeceğiz, görünen o” bilgisini verdi.

Emre Akbaba’nın ne zaman İstanbul’a geleceğini bilmediğini söyleyen Cengiz, Ndiaye transferinde mutlu sona yakın oldukları bilgisini de verdi.

İşte Cengiz ve Albayrak’ın açıklamaları;

BEN AĞLAMAYI ÇOCUKLUĞUM BERİ UNUTTUM” : “Bu basın toplantısı önceden planlanmadı. Bana da şimdi haber verdiler. Basın çok değerli bizim için. Medya görevini yapsın diye buraya geldik. Soracağınız soruları, yaratılan baskıyı ve beklentinin farkındayız. Biz de taraftarız. Şu ya da bu futbolcunun transfer olmasını ben de istiyorum. Ben de Abdurrahim bey de bir taraftar. Bizim taraftardan tek farkımız onların adına verilmiş sorumluluğu omuzlarımızda taşıyoruz”

“Hiçbir zaman hiçbir şey yeterli değildir. Dünyada yaratılmış hiçbir kul tek başına yeterli değildir. Galatasaray da, Barcelona da yetersizdir. Biz bu bağlamda bazı mevkilere teknik heyetin istekleri ve maddi olanaklarımız doğrultusunda ve FFP içerisinde, Galatasaraylı kuşakların geleceğini düşünerek harcama yapmak durumundayız. Bu asla ağlamak değildir. Ben ağlamayı çocukluğumdan beri unuttum.”

“ASLA ARKADAN DOLAŞIP İŞ YAPMAYIZ, BİZANS YAPMAYIZ” :“Biz sadece gerçekleri söyleriz. Camiamıza ve rakiplerimize asla yalan söylemeyiz, asla arkadan dolaşıp iş yapmayız, asla Bizans yapmayız. Herhangi bir rakibimize laf atma niyetinde değilim. Çünkü ben, biz, Galatasaray camiası olarak rakibe saygının, kendine saygı olduğunu kabul ettik. Kendimize duyduğumuz saygıyla saygı duyuyoruz. Herkes bildiği gibi davranır. Biz kendi doğrularımızla, yanlışlarımızdan sorumluyuz. Rakiplerimizin davranışlarını yorumlamak haddimize değil.”

“Geçici başarılar, geçici tatminler için camiaları birbirine düşürmeyiz. Biz rakiplerimize hangi durum olursa olsun çok saygılıyız. Göztepe maçında taraftarlarımız çok yoruldu azap çekti ama Göztepe taraftarını da en iyi şekilde ağırlayacağız.”

“EMRE’YE DURUŞUNDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİZ” : “Bizim aldığımız duyumlar açıkça Galatasaraylı duruşu. Kendisine teşekkür ederiz. Profesyonel dünyada mertlik pek kalmadı. Emre’ye duruşundan ötürü teşekkür ediyoruz. Keza Alanyaspor’a, sevgili Çavuşoğlu ailesine çok teşekkür ediyoruz. Biz herkese saygı içerisindeyiz. İnşallah transfer biter ve taraftarımız havaalanında karşılar. Ancak çözümler bitmez, ihtiyaçlar bitmez”

“PAHALI DİYEMEM, TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ FUTBOLCULARINDAN BİRİ” : “Bir şeyin iktisatta marjinal değeri vardır. Bu oynaktır. Bu oynak bir değer haline geldi. Ben kasıtlı yaptıklarına inanmak istemiyorum. Bu tür şeylerin eskide kaldığına inanıyorum. Ben inanmak istemiyorum en azından. Alanyaspor da en yüksek fiyattan satmak istiyor. Bir noktaya geldik ve orada buluştuk. Determinist açıdan da bakmak gerek. Kader de önemli ama bir şey olması gerekiyorsa oluyor. Su akar yolunu bulur derler. Ben pahalı diyemem. Türkiye’nin en değerli futbolcularından biri. Yurt dışından onlarca milyon euro’lara transfer ediliyor. Belçika’da doğmuş da olsa özünde Türk futbolcu ve doğru değerde olduğuna inanıyorum.”

BONSERVİS BEDELİ 4 MİLYON EURO” : “Emre Akbaba ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağız. Bonservis bedeli için transfer resmi olarak bittiğinde 4 milyon Euro ödeyeceğiz, görünen o. Çok önemli bir kısmı sponsorumuz tarafından karşılanacak. Fenerbahçe bizim çok değerli bir rakibimiz. Bizim ilişkimizi sarsmaz. Resmi bir teklif edilip edilmediğini bilmiyoruz. Bir takım söylemler var. Biz kendimizden sorumluyuz. Rakibi küçümsemek ya da aşağılamaya sözcük için değil. Çekindiğimden de değil kendime olan saygımdan. Biz isterdik ki Emre bize bedava gelsin. Bizde oynasın amatör bir ruhla. Ama böyle bir dünya yok. Bu dünyada harcamanız ve gelir sağlamanız gerekiyor. Dinamik süreç içerisinde samimi söylüyorum, bir şey olması gerekiyorsa oluyor. Nereden baktığınıza bağlı. Ben Emre Akbaba’nın ne zaman geleceği konusuna girmiyim. Gerekli açıklamayı Evren Göz yapar.”

BUNU KAPATAMAZSAK CEZA ÖDERİZ” : “Şu anda en sağlıklı transfer Muğdat transferi gibi gözüküyor ama o da bu kurla beraber acayip bir noktaya geldi. İnşallah düzelecek. Ülkemizin bu durumu geçici. Çok dinamik ve genç bir nüfusumuz var. İnşallah üreteceğiz ve bunları aşacağız. Lionel Carole, 750 bin euro’ya gitti. Şu an transferde 3,35 milyon euro açıktayız. 31 Mayıs 2019’a kadar bunu kapatamazsak 3 milyon euro ceza öderiz!”

ABDURRAHİM ALBAYRAK:  “BİR CAMİAYI KIRDIĞINIZ ZAMAN…” :“Ben bir futbolcu için camiayı üzmek istemem. Bir futbolcuyu bulursunuz ama bir camiayı kırdığınız zaman bunu düzeltemezsiniz. Fikret Orman ile de çok konuştuk geçen sene. Ondan önce Serdar Bilgili başkanla da çok konuşmuşuzdur iyili olmuştur. Ama önceden ben onlardan bir şey alabilir miyim dediğim zaman ‘Size gelir çok iyi oynar taraftarlar yanlış anlar almazsan iyi olur, alırsan da bir şey diyemem’ dediği zaman ‘benim için camia önemli olmuştur’ demişimdir.”


Yorumlar