Anasayfa /  Spor

Kış olimpiyatları (PyeongChang 2018) muhteşem bir organizasyonla başladı !

Güney Kore'nin PyeongChang kentinin ev sahipliğini yaptığı, #PyeongChang2018 , Gangneung ve Jeongseon kentlerinde gerçekleştirilecek ve 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan 23. Kış Olimpiyat Oyunları, PyeongChang Olimpiyat Stadyum'unda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2018 00:19

1988 yılında Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Güney Kore, daha önce başarısızlıkla sonuçlanan iki adaylığın ardından Fransa'nın Annecy ve Almanya'nın Münih kentlerini geride bırakarak tarihinde ilk kez kış oyunlarını düzenleme hakkını elde etti. Açılış seramonisinden muhteşem kareler için burayı tıklayın...

PyeongChang nerede?

Oyunların yapılacağı PyeongChang, Güney Kore'nin başkenti Seul'e 130, Güney Kore ile Kuzey Kore arasında askerden arındırılmış bölgeye ise 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

OLİMPİYATLARA 4 BİN KİŞİLİK KÖY

15 disiplinde 102 madalya mücadelesinin yapılacağı oyunlarda, 3 bin 894 sporcu ve yetkili olimpiyat köyünde konaklayacak

Olimpik ve paralimpik oyunlarda toplam 22 bin 400 gönüllü görev yapacak. Dünya genelinde 91 bin kişinin gönüllü olmak için başvurduğu, kabul edilenlerin yüzde 14'ünün okyanus aşırı ülkelerden geldiği bildirildi.


Yorumlar