Anasayfa /  Spor

Hatay, Aba Güreşi Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yapılan "Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası" sona erdi.

Abone ol
Abone ol 06 Ağustos 2017 22:25

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde yapılan "Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası" sona erdi.

Yayladağı Belediyesi tarafından bu yıl 17.’si gerçekleştirilen, Yayladağı Kültür ve Aba Güreşi Festivali kapsamında düzenlenen şampiyonaya, 11 ilden 875 güreşçi katıldı.

Yayladağı ilçe meydanından, ilçe stadyumuna kadar gerçekleştirilen festival yürüyüşü ile başlayan müsabakalar, ilçe stadyumunda çeşitli illerden gelen güreşseverlerin de katılımıyla coşkulu bir hal aldı.

Toplamda 7 ayrı kategoride gerçekleştirilen şampiyonaya, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Hatay Gençlik Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı katıldılar.

Toplamda 50 bin TL ödülün olduğu Şampiyona sonucunda, 35 kiloda Metin Gülücü, 45 kiloda Musa Güven, 55 kiloda Ferhat Kılıç, 60 kiloda Fatih Önalan, 70 kiloda Mustafa Kuyucu, 80 kiloda Oğuz Doğruel birinci olurken, Ağır sıklette Enes Bandırma birinciliği elde etti ve başpehlivan oldu.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan yaptığı açıklamada, "Çok şükür kazasız ve olaysız bir şampiyonaya ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz, ata sporumuz olan aba güreşimizi gelecek nesillere taşıyacak ve bunun için teknik alt yapımızı inşallah en kısa sürede tamamlayacak daha çok güreşçi ve güreşseveri burada ağırlayacağız. Ben şampiyonaya katılan tüm güreşçilerimize teşekkür, dereceye giren güreşçilerimizi tebrik ediyorum. Çeşitli illerden gelerek müsabakaya renk katan izleyicilere, onları burada en iyi şekilde ağırlayan Yayladağı halkına da ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

Yorumlar