Anasayfa /  Spor

Fatih Terim Euro 2016'da 11'i açıklandı

Fatih Terim Euro 2016'da 11'i açıklandı

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2016 12:14

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Antalya'da yaptırdığı son iki antrenmanda kafasındaki ilk 11'i oluşturdu.

Avrupa Şampiyonası’ndaki 11’ini kafasında şekillendiren Fatih Terim, oyuncularına “En önemli kozumuz duran toplar” dedi.

VOLKAN VE BURAK'I 11'DE DENEDİ

Önceki gün 23 kişilik Avrupa Şampiyonası kadrosunu açıklayan Türkiye Futbol Direktörü Terim’in gruplarda sahaya süreceği kadro da aslında belli... Başarılı teknik adam, Antalya’daki son iki taktik idmanında Fransa’da forma vermeyi planladığı ilk 11’ini ortaya koydu. Forvette Burak ile Cenk arasında karar verecek olan Terim, Oğuzhan’ın yerine Volkan Şen’e de as kadroda şans verdi.

DURAN TOPLAR ÖNEMLİ

TERİM, “Euro 2016’da en önemli kozlarımızdan biri duran top organizasyonları olacak. Ceza alanına çok etkili girebiliyoruz. Giremediğimiz zaman da faul almamız gerekli. Çünkü Arda Turan, Oğuzhan, Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu gibi etkili oyuncularımız var. Eskiden yan top zaafiyeti, duran toplarda zayıfız derdik. Şimdi o tabloyu tersine çevirdik” dedi.

5 ÖNEMLİ KURAL

Ayrıca EURO 2016 kadrosunu belirlediği 23 kişilik takımına taktik çalışmasında isteklerini sıraladı: 1- İyi ve bol pas yapın. 2- Tempolu ve çabuk oynayın. 3- Hücuma hızlı düşünerek kalkın. 4- Top rakipteyken pozisyon hatası yapmayın. 5- Eksik adamla yakalanmayın.

GURBETÇİLER NURİ'YE EMANET

Eskiden Hamit Altıntop’un üstlendiği Milli Takım’daki gurbetçi oyunculara ‘ağabeylik’ rolünü bu kez A Milli takımda Nuri Şahin üstlendi. Kadrodaki en deneyimli oyuncu olan Nuri Şahin, Milli Takım’da yer alan gurbetçi oyuncular Emre Mor, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu ile yakından ilgileniyor.

ARDA VE SELÇUK İYİ DURUMDA

A Milli Takım’ın dün çift kalede yapılan taktik idmanında yerde kalan Arda Turan ve Selçuk İnan’dan gelen haberler Milli Takım teknik heyetin içini rahatlattı. İki yıldızın önemli bir sakatlığının olmadığı ve takımla idmanlara katılarak Fatih Terim’in görev vermesi halinde EURO 2016 öncesi son hazırlık maçı olan Slovenya karşısında forma giyebileceği öğrenildi.

TERİM'İN 11'İ

Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Caner Erkin, Hakan Balta,Ozan Tufan, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun

Yorumlar