Anasayfa /  Spor

Everton'un yüzde 49.9'u İranlı milyarderin...

Everton'un yüzde 49.9'u İranlı milyarderin...

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2016 10:41

Everton'un yüzde 49.9'u İranlı milyarderin oldu.İngiliz futbol tarihinin en başarılı takımlarından biri olan Everton için İranlı dolar milyarderi Farhad Moshiri'nin yaptığı teklif Premier Lig yönetimi tarafından da onaylandı.

Premier Lig yönetimi, Farhad Moshiri'nin Everton'ın hisselerini satın almasına onay verdi. Forbes'a göre 1.3 milyar dolarlık kişisel serveti olan Farhad Moshiri, Everton'ın yüzde 49.9'luk hisselerini aldı ve kulübe yeni yatırımlada bulunacağının sözünü verdi.

Everton'dan yapılan kısa açıklamada, "Everton Futbol Kulübü, Farhad Moshiri'nin yaptığı hisse satın alma teklifinin Premier Lig yönetimi tarafından da onaylandığı bildirimini allmıştır." denildi.

Daha önce Arsenal'de de önemli ölçüde hissesi olan Moshiri, "Everton'ın büyük hissedarlarından biri olma fırsatı verildiği için çok mutluyum. Everton, zengin bir kültür hazinesine sahip Avrupa'nın önde gelen takımlarından biri." dedi.

ranlı zengin iş adamı, "Everton Başkanı Bill Kenwright ile konuştum. Bana Evertonlı olmanın ne demek oldğunu anlattı. Everton'ı gelecekte daha başarılı kılmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çok heyecanlıyım." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, Farhad Moshiri'nin 27 Şubat'ta hisseleri devralmak için anlaşma yaptığı ve o tarihten bu yana Premier Lig yönetiminin teklifi inceleyip onaylandığı belirtildi.

İranlı işadamının Everton için 200 milyon sterlin (yaklaşık 830 milyon TL) ödediği belirtiliyor. (Sporx)

Etiketler Everton
Yorumlar