Anasayfa /  Spor

Ersun Yanal'ın Trabzonspor'dan kovulma nedenleri

Kulüp tarihinin 50. yılını yaşayan ve sezona şampiyonluk hedefi ile giren, bu doğrultuda bir çok yıldız isimleri kadrosuna katan Trabzonspor, ligin 8. haftasında adeta hayal kırıklığı yaşadı. Bordo Mavili ekip teknik direktör Ersun Yanal ile yolları ayırma kararı aldı. İşte Yanal'ın kovulma nedenleri...

Abone ol
Abone ol 17 Ekim 2017 20:29

Kulüp tarihinin 50. yılını yaşayan ve sezona şampiyonluk hedefi ile giren, bu doğrultuda Burak Yılmaz, Jose Sosa, Juraj Kucka gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Trabzonspor, ligin 8. haftasında adeta hayal kırıklığı yaşadı.

Bu periyotta sadece 2 galibiyet alabilen Karadeniz temsilcisi, önce Aytemiz Alanyaspor’a sahasında 3-0’dan maç verdi, daha sonra Medical Park Stadyumu’nda Akhisar’a 6-1 mağlup oldu. Bordo-Mavililer, tüm bu skandalların ardından 8 hafta sonunda lider Galatasaray’ın 13 puan gerisine düştü.

Sonuçlar sürpriz değil

Ancak Trabzonspor için bu sonuç hiç de sürpriz olmadı. Çünkü teknik direktör Ersun Yanal, ağrıları devam eden Burak Yılmaz’ı her hafta sahaya sürerken, bazı idmanların sadece 15-20 dakikasında yer alan ve sonrasında ağrılarını bahane ederek idmanı tamamlayan Jose Sosa’yı ilk 11’e yazıyordu.

Bununla kalmayan Yanal, Arjantin Milli Takımı’na kadar yükselen Emmanuel Mas’ı kadrodan keserken, asıl mevkisi stoper olan Tomas Hubocan’ı sol bekte oynatıyordu. Karadeniz ekibi, tüm bunlar üst üste geldiği için tarihinin en önemli sezonunda zirve yarışından oldukça uzaklaştı ve 11. sırada kendine yer buldu.

Tazminatı 1 milyon euro

Aldığı başarısız sonuçların ardından sözleşmesi feshedilen teknik direktör Ersun Yanal, tazminat konusunda da yönetim ile ters düştü. Karadeniz ekibi, “250 bin Euro (1 milyon TL) verelim. Anlaşarak sözleşmeyi feshedelim” teklifini yaparken, tecrübeli çalıştırıcı, 1 milyon Euro (4 milyon TL) talep etti. Bordo-Mavili yönetim, deneyimli teknik adamın tazminatını ödedi ve Yanal ile tek taraflı fesih yoluyla yollarını ayırdı.

Trabzonspor maçında hayatının şokunu yaşadı

İşte Ersun Yanal'la yolları ayırma nedenleri...

1-Bordo-Mavililer, 50. yılda şampiyonluk parolasıyla yola çıktı ama hayal kırıklığı çok erken yaşandı! Karadeniz ekibi, tarihinde olmayan şeyleri gördü, 8 haftada 10’u son 2 iç sahada olmak üzere 21 gol yedi, 3-0’dan maç verdi.

2-Tüm bunlara ve yönetiminden gelen baskılara rağmen Başkan Muharrem Usta hep hocası Ersun Yanal’a sahip çıktı ama fren 6-1’lik Akhisar yenilgisi sonrasında patladı. Ancak skandal zaten ‘Geliyorum’ diyordu.

3-Çünkü mukavelesi 1 milyon Euro karşılığında tek taraflı fesh edilen Yanal sırça köşküne çekilmiş, yardımcılarını sahaya sürmüş, kararlarıyla tüm futbolcularını küstürmüştü...

4-Burak Yılmaz sakat sakat sahaya çıkıyor, Rodallega isyan ediyordu... Stoper için istediği Hubocan’ı, Arjantin’in sol beki Mas’ın yerine oynattı, antrenmanlardan kaytaran Sosa’yı baştacı yapıp formda isimleri çıldırttı!


Yorumlar