Anasayfa /  Spor

Cüneyt Çakır'a büyük övgü!

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile Real Madrid arasında oynanan maçı yöneten FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, İspanya'dan büyük övgü aldı.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2018 21:31

As Gazetesi Hakem Yorumcusu Iturralde Gonzalez, Juventus - Real Madrid maçının hakemi Cüneyt Çakır'ı değerlendirdi.

Gazetedeki köşesinde pozisyonları yorumlayan Gonzalez yazısına başlık olarak "Türk Çakır'ın mükemmel maçı" başlığını kullandı.

Gonzalez, Cüneyt Çakır'ın Dünya Kupası'nda düdük çalmayı neden hak ettiğini herkese gösterdiğini yazdı.

27. dakikada Bentancur'un gördüğü sarı kart kesinlikle Çakır'ın en önemli kararlarından biri. Uruguaylı futbolcu Casemiro'nun dizine diziyle vurup sonra topu alıyor. Sarı kart kararı doğru. 30. dakikada Chiellini'nin ceza sahasında elle oynadığı yönünde itirazda bulunan Sergio Ramos penaltı istedi. Ancak Çakır penaltı vermedi. Nedeni Ramos'un Chiellini'yi itmesiydi. Elle oynama bu faulden sonra gerçekleştiği için hakem doğru karar verdi.

Cüneyt Çakır'ın göremediği penaltı

32. dakikada Asamoah'ın Carvajal'a elle yaptığı hareket penaltıydı. Ancak Cüneyt Çakır'ın bu pozisyonu görmesi imkansızdı.

Casemiro'nun eli

44. dakikada Juventus'lu oyuncudan seken top Casemiro'nun eline geliyor. Ancak Casemiro'nun eli doğal pozisyonunda olduğu için hakem devam kararı veriyor. Çakır haklı.

Dybala'nın ilk sarı kartı

45. dakikada Dybala ilk sarı kartını gördü. Kart haklıydı ancak Dybala bu kartı 42. dakikada yaptığı harekette görmeliydi.

Dybala'nın oyundan atılması

Dybala'nın ikinci sarıdan kırmızı kart gördüğü pozisyonda hakem haklı. Dybala'nın hareketi kontrolsüz ve ihraç kararı haklı. (Cnn Türk)


Yorumlar