Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim oldu?

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, takımın başında Koeman'ın kalmasını istediğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2018 15:01

Fenerbahçe'de teknik direktör değişecek mi yoksa Koeman kalacak mı? Ankaragücü maçının bitiminde Cocu ile yollar ayrılmasının ardından Fenerbahçe'nin hangi teknik adamı görevi getireceği merakla bekleniyordu. Sarı-lacivertli yönetim, Erwin Koeman'la 'yola devam' kararı aldı.

Sportif Direktör Comolli, FB TV'ye yaptığı açıklamada, Koeman'la yola devam istediklerini söyledi. Hollandalı hoca ile görüştüklerini ifade eden Fransız futbol adamı, "Takımı onun yönetmesini istedik. Onun yaklaşımı da çok pozitifti. Devam etmesini istediğimiz kişi o" dedi.



"Frey'in golüne çok sevindim çünkü..."

Comolli'nin diğer açıklamaları ise şöyle: "Maçlarda tamamen sahaya odaklanıyorum. Alanyaspor maçında Frey'in attığı gole çok sevindim. Çünkü o gol bize nefes aldırdı. Sevinmenin ikinci nedeni ise Michael'ın karakteri. Çünkü o bunu hak ediyor. Takımın başarılı olmasını istiyor.

"Valbuena inanılmazdı"

Valbuena kesinlikle inanılmazdı. Son maçlardaki etkisi, taktik disiplini inanılmazdı. Son maçlarda hocanın kendisinden spesifik olarak istediklerini çok iyi yaptı. Valbuena'yı böyle görmek harika. Kendisi de çok mutlu.

"Barış oyuna girmeye çok yaklaştı ama..."

Barış'ın durumu şöyle. Son iki maçta oyuna girmeye çok yaklaştı. O anlarda gelişen şartlar onun oyuna alınmamasına neden oldu.

Yiğit de çok hızlı gelişiyor. Kendisi ile görüşüyoruz. Berke'nin de gelişimi inanılmaz. İdmanlarda kurtarışları nefes kesici oluyor. Çalışması ve gelişimi gerçekten inanılmaz.

Alper ve Şener'in sakatlıkları zaman alacak. Tolga için yeni bir MR testi yapıldı. Kemikte morarmanın azaldığı gözlendi.

Kadro dışı kalanların durumu

"Volkan hakkında çok fazla söyleyecek bir şey yok. Başkan konuşmuştu. Çok fazla bir gelişme yok. Diğer futbolcular transfer dönemimin açılmasını bekliyorum. Ozan'la konuştuk. Teknik ve fiziksel olarak çok yetenekli. Yeteneği var ama kariyerini nereye götürmek istediğine kendisi karar verecek"

"Ara transfer döneminde kaliteli oyuncu almak zordur"

"Transfer dönemi kelimesini uzun süredir görmüyordum ama herkes bunu merak ediyor. Ara transfer döneminde kaliteli oyuncu almak her zaman zordur. Ocak zordur ve bu sene de zor. Yatırım için uygun zaman değil, işimize gelen fırsat olursa değerlendiririz"

KOEMAN KİMDİR

Erwin Koeman, 20 Eylül 1961 tarihinde Hollanda'nın Zaandam kentinde dünyaya geldi. Antrenörlük geçmişinden önce futbolculuk kariyerini Hollanda takımlarında sürdüren Koeman, Groningen, PSV, Mechelen takımlarında forma giydi.

Antranörlük kariyerine PSV'nin alt yapısında başlayan Koeman, aynı takımda asistanlık seviyesine yükseldi. 2004 yılında RKC Waalwijk'te teknik direktör olarak göreve gelen Koeman, 2005-2007 sezonunda Feyenoord, 2008-2010 sezonunda Macaristan, 2011'de Utrecht, 2012'de Eindhoven, 2012-2014 tarihlerinde yeniden RKC Waalwijk ve 2014'te Southampton'da görev aldı.

Erwin Koeman, 2018 yılı itibariyle Fenerbahçe'de asistan menajer olarak görev almıştır.


Yorumlar