Anasayfa /  Spor

Cenk Tosun, Türkiye dönecek mi?

İngiltere Premier ekiplerinden Everton'da forma giyen Cenk Tosun, ''İngiltere’ye ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek için geldik. Zamanı geldiğinde de ülkeme döneceğim” şeklinde konuştu.

Abone ol
Abone ol 18 Mart 2019 19:09

Cenk Tosun, Premier Lig’deki futbol anlayışı, Beşiktaş’ın ligdeki durumu ve geleceği hakkında konuştu.

''Kemik sesleri geliyor''

Oynadığı ligleri kıyaslayan Cenk Tosun, “İngiltere, Almanya ve Türkiye olmak üzere üç büyük ülkede futbol oynadım. Türkiye’de Almanya’dan daha sert bir futbol oynanıyor ancak Premier Lig’e geldiğimde bunun zirveye ulaştığını gördüm. Bazı pozisyonlarda sert müdahalelerden dolayı kemik sesleri geliyor. Defans oyuncuları çok hızlı değiller fakat çok sert oynuyorlar” dedi.

''Zamanı geldiğinde ülkeme döneceğim”

“Henüz çocukken hayalim futbolcu olmaktı. İkinci büyük hayalim ise Beşiktaş’ta oynamaktı.'' diyen Tosun, ''Allah’a şükür onu da gerçekleştirdim. İstanbul’u elbette özlüyoruz. Fakat burayı da çok seviyorum ve burada da severek futbol oynuyorum. İngiltere’ye ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmek için geldik. Zamanı geldiğinde de ülkeme döneceğim” şeklinde konuştu.

''Şampiyonluk favorim Başakşehir''

Beşiktaş'ın önemli transferler yaptığının altını çizen Tosun, “Beşiktaş başta Burak ağabey ve Kagawa olmak üzere devre arasında önemli transferler yaptı. Eğer bu transferler sezon başında yapılsaydı takım çok daha iyi bir yerlerde olabilirdi. Konyaspor ile oynanan ve 3-2 biten maçta da skor daha farklı olabilirdi fakat Serkan Kırıntılı birçok kritik kurtarış yaptı. Bu seneki şampiyonluk favorim Başakşehir, Beşiktaş’ın da ikinci sırada bitirmesini umut ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yorumlar