Anasayfa /  Spor

Beşiktaş Galatasaray: 1-0 maç özeti ve golleri izle (beIN Sports maç özeti)

Süper Lig'in 14.haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı ev sahibi Beşiktaş 1-0 kazanarak Galatasaray'la puanlarını eşitledi. İşte Beşiktaş Galatasaray: 1-0 maç özeti ve golleri izle

Abone ol
Abone ol 02 Aralık 2018 22:10

Beşiktaş Galatasaray: 1-0 maç özeti ve golleri izle. Beşiktaş, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Penaltı golüyle öne geçen Beşiktaş kalesini de gole kapatınca sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Büyük bir heyecana sahne olan derbide 17.dakikada Beşiktaş’ın kullandığı serbest vuruşta top barajdaki Eren Derdiyok’un eline çarptı. VAR uyarısı sonrası pozisyonu inceleyen Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 18’de topun başına geçen Ljajic penaltıyı gole çevirerek Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

33.dakikada Galatasaray’da kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde kafa vuruşunu yapan Ozan Kabak direğe takıldı. 43’te Medel tehlikeyi uzaklaştırmak isterken top Vida’nın eline çarptı. Pozisyon sonrası kenara gelerek VAR’ı inceleyen Cüneyt Çakır, çarpma olarak değerlendirdi ve penaltı kararı çıkmadı.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇ SONUCU: 1-0 MAÇ ÖZETİ VE GOLLERİ İZLE

Şenol Güneş 2. yarıya değişiklikle başladı. Genç Güven çıktı, tecrübeli Atiba girdi. Beşiktaş 61’de Quaresma ile 2.golü buldu ancak ofsayt nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

66’da Galatasaray’da Onyekuru Necip ile girdiği ikili mücadele sonrası ceza sahası içinde yerde kaldı. Penaltı noktasını gösteren Cüneyt Çakır’a VAR’dan uyarı geldi. Bir kez daha kenara gelerek pozisyonu inceleyen Çakır, Onyekuru’nun elle oynadığını tespit ederek penaltıyı iptal etti.

Kalan dakikalarda beraberlik fırsatlarını değerlendiremeyen Galatasaray Dolmabahçe’den eli boş döndü. Tek golle kazanan Beşiktaş ise rakibi ile puanını eşitleyerek 24’e çıkardı.

Derbinin ardından Galatasaray 4.sıraya geriledi. Beşiktaş ise averajla rakibinin üzerine çıkarak haftayı 3.sırada kapattı.

Güneş, Terim'e başarı diledi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, derbi öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e başarılar diledi. 

Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray'ı karşı karşıya getiren karşılaşma öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e başarılar diledi. Karşılaşma öncesinde Terim'le bir araya gelen Güneş, tecrübeli teknik adama “Hoş geldiniz. Bu maçta başarılar dilerim” dedi. 

Fatih Terim locadan takip etti

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcı antrenör Hasan Şaş, Beşiktaş derbisini cezasından dolayı locadan takip etti.

Spor Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların teknik patronu Fatih Terim ile yardımcı antrenör Hasan Şaş, cezasından dolayı takımının yanında olamadı.Fenerbahçe derbisinin ardından PFDK'dan maç ceza alan Terim'in yerine takımın başında yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Levent Şahin yer aldı. 

Fatih Terim ile Hasan Şaş, Vodafone Park'ta locadan derbiyi takip ederken, Terim'e locada Beşiktaş Genel Koordinatörü Ahmet Ateş eşlik etti. 

Beşiktaş'ta sürpriz yok

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde siyah-beyazlı ekibin kadrosunda sürpriz yaşanmadı. Pepe ve Babel'in yokluğunda Necip ve Mustafa Pektemek 11'de sahaya çıktı. 

Beşiktaş'ın Galatasaray derbisi öncesinde sahaya çıkan 11'de sürpriz yaşanmadı. Sarpsborg maçında çok etkili bir performans gösterip 2 gol ve 1 asistle oynayan ancak son dakikada attığı gol sonrasında sol arka adalesinde zorlanmaya yaşayan Lens, Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından riske edilmezken, sakatlığı bulunan Pepe ve Babel'in yerine ise savunmada Necip, sol kanatta da Mustafa Pektemek forma giydi. Siyah-beyazlılarda forvet hattında ise beklenildiği gibi Güven Yalçın sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle Norveç'e götürülmeyen ve tedavisi tamamlanan Gökhan Gönül de riske edilmeyen bir diğer isim oldu. Beşiktaş'ta sağ bekte Adriano, sol bekte de Caner Erkin görev aldı. 

Fernando cezalı duruma düştü

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Fernando, Beşiktaş derbisinde gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Fernando gelecek hafta Çaykur Rizespor maçında takımını yalnız bırakacak. 

Spor Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmada sarı-kırmızılıların Brezilyalı futbolcusu Fernando cezalı duruma düştü. Maçtan önce sarı-kart sınırında bulunan Fernando, 40. dakikada sarı kart gördü. 31 yaşındaki futbolcu böylece gelecek hafta Türk Tekekom Stadyumu'nda oynanacak Çaykur Rizespor maçında cezalı oldu ve takımını yalnız bırakacak.


Yorumlar