Anasayfa /  Foto Galeri

Spor yazarlarından Borussia Dortmund - Beşiktaş maçı yorumları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş dün gece Alman devi Borussia Dortmund'a konuk oldu. Devler Ligi'nde henüz puanı bulunamayan siyah beyazlılar sahadan 5-0 gibi ağır bir skorla kaybetti ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda puan alamayan 2. takım oldu. Spor yazarları kritik maçı değerlendirdi

Spor yazarlarından Borussia Dortmund - Beşiktaş maçı yorumları - Sayfa 1

MEHMET DEMİRKOL

Şampiyonlar Ligi macerasında Sergen Yalçın’ın ne temel planını ne de maçlara özel oyunlarını herhangi bir olumlu sonuç doğurdu. Maalesef üç rakip için de çözmesi kolay maçlar oldu. Asıl kötü olan bu. Umarım bu hocaya önümüzdeki dönem için yapılması gerekenler konusunda bir uyanış imkanı sağlar. Çünkü maalesef bu çok eski bir futbol. Hiç işlemiyor.

Spor yazarlarından Borussia Dortmund - Beşiktaş maçı yorumları - Sayfa 2

ALİ ECE

Maçın 38. dakikasında Dortmund’un 10, Beşiktaş’ın ise maalesef sıfır gol girişimi vardı. Sahaya çıkan Beşiktaş 11’i hangi kriter ve hedefe göre belirlendi, üstüne saatlerce düşünsek yine beyhude. Beşiktaş form grafiği, puan tablosu nasıl olursa olsun herhangi bir maça hedefsiz çıkamaz. 

Spor yazarlarından Borussia Dortmund - Beşiktaş maçı yorumları - Sayfa 3

Şampiyonlar Ligi grubunu 0 puanla bitirmek ile 1 puanla bitirmek arasında moral motivasyon açısından 1 puandan daha büyük bir fark var. Lakin bunu ne teknik direktör Sergen Yalçın ne de Beşiktaş’ta görev alan herhangi birisi farkında bile değil gibi. 

Spor yazarlarından Borussia Dortmund - Beşiktaş maçı yorumları - Sayfa 4

CEM DİZDAR

Sorunları tespit edilemediği için kaynağa inerek çözüm üretilemeyen Beşiktaş’ın ligdeki durumunu anlamayı kolaylaştıran bir ilk devre izledik! Beşiktaş, bir futbol maçında olan biteni anlamamıza yardım edecek tüm istatistiklerde sıfır çekmişti. Karşı kaleyi öyle ya da böyle görecek bir düzen tutturamadığı gibi kalesini koruyacak bir organizasyonu da yoktu. Sadece çırpınış!