Anasayfa /  Spor /  Futbol

Spor Toto 1. Lig’de Süper Lig yarış heyecanı arttı!

Spor Toto 1. Lig’de, 67 puanlı lider Gençlerbirliği, 66 puanlı takipçisi Denizlispor ve 61 puanlı üçüncü sıradaki Hatayspor’un doğrudan Süper Lig’e yükselme şansı devam ediyor. 54 puanlı 5’inci sıradaki Osmanlıspor’un ise play-off şansı bulunuyor

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2019 09:49

Spor Toto 1. Lig’de, 67 puanlı lider Gençlerbirliği, 66 puanlı takipçisi Denizlispor ve 61 puanlı üçüncü sıradaki Hatayspor’un doğrudan Süper Lig’e yükselme şansı devam ediyor. 54 puanlı 5’inci sıradaki Osmanlıspor’un ise play-off şansı bulunuyor

Spor Toto 1. Lig'de son iki haftaya girilirken Süper Lig'e yükselme mücadelesi de iyiden iyiye kızıştı. Henüz hiçbir takımın Süper Lig'e yükselmeyi garantileyemediğiligde 32. haftanın ardından ilk 3 sıradaki 67 puanlı Gençlerbirliği, 66 puana sahip Abalı Denizlispor ve 61 puanı bulunan Hatayspor, direkt Süper Lig'e yükselmeşansını sürdürdü. Abalı Denizlispor karşısında alacağı bir puanla Süper Lig'e yükselmeyi garantileyeceği maçta rakibine mağlup olan Gençlerbirliği, büyük fırsatı tepti.



İKİ EKİBİN TERFİSİ AN MESELESİ

Başkent ekibinin kalan 2 haftada alacağı en az 1 puan, Süper Lig'e dönmesini sağlayacak. Kırmızı-siyahlı ekip, son 2 haftada play-off mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. İlk olarak Gazişehir'e konuk olacak Gençlerbirliği, son haftada Ankara'da Adana Demirspor'la karşı karşıya gelecek. İkinci sıradaki Abalı Denizlispor ise alacağı bir galibiyetle Süper Lig'e yükselmeyi garantileyecek. Ege temsilcisi son iki haftada ligden düşmesi kesinleşen Karabükspor'la ve iddiası bulunmayan İstanbulspor ile karşılaşacak.



HATAYSPOR İDDİASINI SÜRDÜRÜYOR

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında sahasında Giresunspor'u konuk edecek Hatayspor'un puan kaybı halinde ise kendi maç sonuçlarına bakılmaksızın Gençlerbirliği ve Abalı Denizlispor adlarını Süper Lig'e yazdıracak. Üçüncü Hatayspor ise kalan 2 haftada maçlarını kazanıp rakiplerinin puan kaybını bekleyecek. Hatayspor, sezon sonu Gençlerbirliği ile aynı puanda olursa rakibini geride bırakacak. İlk 3 sıradaki takımın ligi 67'şer puanda bitirmesi halinde ise Gençlerbirliği ilk 2 takımın dışında kalacak.



PLAY-OFF'TA DA HEYECAN DORUKTA

İlk 2 sıradaki takımı takip eden 4 ekibin play-off oynayacağı Spor Toto 1. Lig'de dördüncü, beşinci ve altıncı sıralar için de büyük çekişme var. 56'şar puana sahip Gazişehir Gaziantep ve Osmanlıspor'un yanı sıra 54 puanlı Altınordu, son 2 haftaya play-off barajında girdi.



PUSUDAKİLER

Bu ekiplerin dışında 52'şer puanlı Adana Demirspor ve Ümraniyespor da play-off bileti kovalıyor. İki takım da kalan 2 haftada çıktıkları karşılaşmaları kazanarakrakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.



İŞTE SÜPER LİG PEŞİNDEKİ EKİPLERİN KALAN MAÇLARI

Gençlerbirliği: Gazişehir Gaziantep (D), Adana Demirspor Abalı Denizlispor: Kardemir Karabükspor, İstanbulspor (D) Hatayspor: Giresunspor,

Balıkesirspor Baltok (D)



İŞTE PLAY-OFF YARIŞINDAKİ TAKIMLARIN KALAN MAÇLARI

Gazişehir: Gençlerbirliği, Karabükspor (D) Osmanlıspor: Altay, Adanaspor (D) Altınordu: Boluspor, Giresunspor (D) Adana Demirspor: Balıkesirspor Baltok, Gençlerbirliği (D) Ümraniyespor: İstanbulspor, Afyonspor (D)



SPOR TOTO 1. LIG'DE 33. HAFTANIN PROGRAMI

(Tüm maçlar 16.30'da başlayacak) CUMARTESI:

Eskişehirspor-Adanaspor Birevim Elazığspor-Afjet Afyonspor PAZAR:

Adana Demir-Balıkesir Baltok Ümraniyespor-İstanbulspor A.Denizlispor-Karabükspor Gazişehir-Gençlerbirliği Hatayspor-Giresunspor Altınordu-Boluspor Osmanlıspor-Altay




Etiketler spor toto .lig
Yorumlar