Anasayfa /  Foto Galeri

Spor sevenler için kötü haber! Yeni düzenleme getirildi

Korsan yayıncılık ile ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılıyor. İhaleyle satılan veya ücret karşılığı izlenen platformlardaki yayınların, yasadışı yollarla izlenmesi hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Düzenleme ilk olarak spor müsabakalarına karşı olarak düzenlendi. İlk hedef, canlı yayınlanan spor müsabakalarının çevrimiçi korsan yayınlarla mücadele edilmesi olacak. Edinilen bilgilere göre şifreli canlı spor etkinliklerinin yüzde 88 kaçak izlendiği belirlendi.

Spor sevenler için kötü haber! Yeni düzenleme getirildi - Sayfa 1

TBMM Sanayi Komisyonu’nda görüşülen enerji paketinin içinde ilginç bir düzenleme yer aldı. İhaleyle satılan ve ücret karşılığında izlenme olanağı verilen şifreli kanalların yüzde 88 oranında kaçak izlendiği ortaya çıktı. 

Spor sevenler için kötü haber! Yeni düzenleme getirildi - Sayfa 2

Ceza işlemlerinin uzaması nedeniyle sonuç alınamadığı belirlenince, hızla müdahale maddesi kondu.

Spor sevenler için kötü haber! Yeni düzenleme getirildi - Sayfa 3

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu’na verilecek yetkiyle, korsan yayınlar on dakikada kapatılacak. Düzenlemeyle, canlı spor etkinliklerinde çevrimiçi korsan yayınlarla mücadele edilmesi amaçlanıyor. Teklifin komisyonda görüşülmesi sırasında verilen bilgiler, milletvekillerinin de ilgisini çekti.

Spor sevenler için kötü haber! Yeni düzenleme getirildi - Sayfa 4

Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Can Acaroğlu, düzenlemeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: