Anasayfa /  Güncel

Sözleşmeli kamu personelleri için kritik görüşme yarın başlayacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, yetkili sendika Memur-Sen ile Salı günü sözleşmeli personeller konusu hakkında görüşmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Eylül 2022 11:45

Sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesinin ilk gündem maddesi olduğu söz konusu kritik görüşmede aynı zamanda isteğe bağlı yer değiştirme, görevde yükselme ve yemek yardımı gibi çalışanları yakından ilgilendiren kritik konular da görüşülecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, yarın Memur-Sen ile bir araya gelmesi bekleniyor. Kamuda görevli 565 bin sözleşmeli personel adına önemli kararlar görüşülecek. Söz konusu görüşme öncesinde Memur-Sen’in görüşülecek konulara dair çözüm teklifi hazırladığı ifade edilirken, teklifte kamuda sözleşmeli istihdamın tamamen kaldırılması önerisi de bulunuyor. Yeni Şafak’ın haberine göre söz konusu görüşmedeki çözüm önerilerinde 3 madde öne çıkacak.

Elde edilen bilgilere göre sözleşmeli personeller; görevde yükselebilecek, isteğe bağlı yer değişikliği hakkına sahip olabilecek ve yemek yardımı alabilecek. 565 bin sözleşmeli personeli yakından ilgilendiren görüşme sonrasında, ilgili maddelerde detayların da ortaya çıkması bekleniyor.

Taleplerin karşılanması durumunda devletin yükü hafifleyecek

Elde edilen bilgilere göre söz konusu maddelerin uygulamaya alınması ile birlikte kamuda 4B statüsünde çalışanların isteğe bağlı kadroya geçirilmesi bekleniyor. Ayrıca Memur-Sen’in talepleri arasında istihdam türlerinin farklılıklarının ortadan kaldırılması, tüm sözleşmeli personelin 3+1 kapsamına alınması, sözleşmeli ve kadrolu personel arasındaki Gelir Vergisi’nin düzenlenmesi maddeleri de yer alıyor. Ayrıca taleplerin karşılanması durumunda devletin yükünün artmayacağı ve tam aksine hafifleyeceği de ifade ediliyor.

Yorumlar