Anasayfa /  Foto Galeri

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu! İşte en düşük ve yüksek KİT maaşları

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu! En düşük ve yüksek KİT maaşları ne kadar oldu? Yüzbinlerce vatandaşı kapsayan kamu iktisadi teşebbüslerindeki çalışan sözleşmeli personelin yeni maaşları belli oldu. İşte 2021 yılında temel ücret grupları itibarıyla en düşük ve en yüksek sözleşmeli personel maaşları.

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu!  İşte en düşük ve yüksek KİT maaşları - Sayfa 1

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu! En düşük ve yüksek KİT maaşları ne kadar oldu?

Yüzbinlerce vatandaşı kapsayan kamu iktisadi teşebbüslerindeki çalışan sözleşmeli personelin yeni maaşları belli oldu. İşte 2021 yılında temel ücret grupları itibarıyla en düşük ve en yüksek sözleşmeli personel maaşları.

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu!  İşte en düşük ve yüksek KİT maaşları - Sayfa 2

Asgari ücret tutarının açıklanmasının ardından kamu iktisadi teşebbüsleri kısa adıyla KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin 2021 yılındaki maaşları da belli oldu. Söz konusu kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin temel ücret grupları itibarıyla en düşük ve en yüksek temel maaşları tespit edildi. İşte bu kategorilendirmede yer alan meslek grupları, alacakları yeni maaşlar ve konu hakkında merak edilen tüm detaylar....

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu!  İşte en düşük ve yüksek KİT maaşları - Sayfa 3

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
Kamu İktisadi Teşebbüslerinde Uygulanacak Ücretlerin Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla, söz konusu kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin temel ücret grupları itibarıyla en düşük ve en yüksek temel ücretleri tespit edildi.

Sözleşmeli kamu personeli yeni maaşları belli oldu!  İşte en düşük ve yüksek KİT maaşları - Sayfa 4

Buna göre, sözleşmeli personelin temel ücretleri, belirlenen en yüksek ücreti aşamayacak ve ilgili yıla ait Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Toplu Sözleşme'de belirlenen sözleşme ücret tavanlarını geçemeyecek.