Anasayfa /  Foto Galeri

Soylu'nun talimatı ilk kez uygulandı! Şehit cenazesinde CHP İl Başkanı...

Soylu'nun talimatı ilk kez uygulandı! Şehit cenazesinde CHP İl Başkanı... - Sayfa 1

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Valilere talimat verdim. Bundan sonra şehit cenazelerinde CHP il başkanları protokole alınmayacak" demişti. Bursa'daki şehit cenazesinde CHP İl Başkanı protokole alınmadı, CHP çelengi indirildi... KAHRAMANMARAŞ’ın Engizek Dağları bölgesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan (25), Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Tören öncesi cami avlusuna getirilen CHP Bursa İl Başkanlığı’na ait çelenk, tepki gösteren bir grup tarafından yere atıldı. Çelenk, gerginliğin artması üzerine polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı gereği CHP Bursa İl Başkanı, cenaze töreninde protokole alınmadı ve protokolün arkasında saf tuttu.

Soylu'nun talimatı ilk kez uygulandı! Şehit cenazesinde CHP İl Başkanı... - Sayfa 2

Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan için memleketi Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ndeki Orhan-ı Kebir Camii’nde bugün askeri tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, cami avlusuna getirildi. Hemen ardından CHP İl Başkanlığı'na ait çelengin cami avlusunda diğer çelenklerin yanına konulması sırasında gerginlik yaşandı. Törene katılan bir grup, çelengi bulunduğu yerden aldı. Kısa süreli arbedenin ardında bir kişi çelengi yere atarak çiğnedi. Gerginliğin artması üzerine polis, çelengi yerden alarak cami avlusundan uzaklaştırdı.

Soylu'nun talimatı ilk kez uygulandı! Şehit cenazesinde CHP İl Başkanı... - Sayfa 3

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" demişti.

Soylu'nun talimatı ilk kez uygulandı! Şehit cenazesinde CHP İl Başkanı... - Sayfa 4

CHP İL BAŞKANI, PROTOKOLÜN ARKASINDA SAF TUTTU... İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatı ilk kez Bursa'da uygulamaya konuldu. Öğle namazı ardından şehit Uzman Çavuş Özkan için cenaze namazı kılındı. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da protokolün hemen arkasında şehidin yakınlarıyla birlikte saf tuttu.