Anasayfa /  Teknoloji

Sosyal Medya İçin Video Düzenleme Araçları

Video Düzenleme Araçları, Sosyal medyanın vazgeçilmezi olarak fotoğraflardan sonra video diyebiliriz.  Takipçilerle etkileşim kurmak veya markanızın bir ürününü tanıtmak için video çekeriz bunu da sosyal medya hesaplarımızda paylaşma ihtiyacı duyarız. Durum bazen istediğiniz gibi gitmeyebilir her mecranın kendi video oynatma süreleri farklı. Örneğin instagram, oynatma süresi diğer mecralara oranla daha az zaman gerektiriyor. İnstagram, bu sorunu için IGTV uygulamasını da ortaya çıkarmış olsada henüz kullanıcılar burada çok aktif değil.  Bir diğer durum ise elinizde bir video var süresi iyi ama bir şeyler eksik daha marjinal, göze hoş filtreler dahil etmek gerekir, bu saydığım sorunları sizde yaşıyorsanız  video düzenleme araçları kullanmak nedenleri arasında.

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2018 14:50

Sosyal Medya için Video Düzenleme Araçları

FilmoraGo

FilmoraGo özellikleri sayesinde video oluşturmayı kolaylaştırdığı gibi cebinizde tam bir video stüdyosunu vaat eder. Fotoğrafı ve videoyu kolaylıkla birleştirebilir, heyecan verici temalar ve efektler kullanabilir ve çeşitli popüler oranlardan birini seçebilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde bir video klibini kırpa bilir, altyazı ve metin oluşturmanıza, içeriği hızlandırma, filtreler ve yer paylaşımları eklemenize olanak tanır.

Arka planda oynatılacak olan videoya müzik ekleyebilirsiniz. Ayrıca, alakalı görsel efektler ve bazı durumlarda temalar da ekleyebilirsiniz.

İOS ve Android için kullanılabilir. FilmoraGo ücretsizdir ancak seçim yapabileceğiniz uygulama içi satın alma işlemine sahiptir.

Adobe Premiere Clip

Video düzenleme araclarından en iyi video uygulamalarıdan biridir.

Masaüstü sürümünden farklı olarak, bu uygulama daha basit özelliklere sahiptir. Uygulama kullanıcılara video “oluşturma, düzenleme ve paylaşma” konusunda yardımcı oluyor.

Başladığınızda seçim yapabileceğiniz otomatik düzenleme ve serbest düzenleme olarak 2 düzenleme stili vardır.

Otomatik seçeneği, yüklediğiniz videoyu temel alarak, videonun hızını, müziği ve kliplerin sırasında bir klip oluşturuyor.

Serbest biçimli düzenleme ise video klibi kırpmanıza, sıraya dizmenize ve el ile düzenlemenize olanak tanır.

KineMaster

KineMaster, video düzenleme aracı hassas düzenleme ile ilgilidir ve videoları kare-diktörtgen boyutunda kesebilir ve nasıl göründüklerini önizleyebilirsiniz.

Videolarınızın üzerine metin, grafik, resim ve hatta el yazısı katmanlarından sonra katman ekleyebilirsiniz. Renk, parlaklık, video kliplerin hızını dikkatli bir şekilde ayarlayabilmenin yanı sıra, seslere ince ayar yapabilirsiniz. Sesi, videonun kendisinden ayrı olarak düzenleyebilir, daha fazla kontrol ve biraz daha kolay şeyler yapabilirsiniz. İşinizi tamamladığınızda sosyal medyada paylaşmak çok kolay.

Magisto

Magisto, kullanımı kolay bir video düzenleme aracıdır. Amacı, görüntüleri ve videoları birkaç saniyede hikayelere dönüştürmektir. Bu uygulama birkaç tıklamayla videolarınızı oluşturabilirsiniz.

Bir resim veya video seçtikten sonra, seçenekler içeren bir “düzenleme stili” seçersiniz.

Her biri öneri ile gelecektir, kendi kütüphanenizden ekleyebilir veya satın alabilirsiniz.

Magisto, iOS ve Android kullanıcıları için ücretsizdir, ancak bazı sahneler için satın almalar mevcuttur.

VivaVideo

VivaVideo, video düzenleme araçları arasında en popüler ücretsiz düzenleme ürünlerinden biridir ve dakikalar içinde profesyonel tarzda hikayeleri oluşturmanızı sağlar. Uygulama, dünya genelinde 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Filtreler ve çıkartma dahil yüzlerce özel efekt var. Düzenleme deneyimini daha da geliştirmek için yazılıma yeni özellikler sürekli ekleniyor, sürekli güncel uygulama olma özelliğine sahip.

Biteable

Biteable’ın videolarını web’de düzenleyen kullanıcılar için tasarlanmış programdır. Biteable, basit arayüzü ile deneyim bilginiz çok az veya hiç yoksa bile hemen çalışmaya başlamanıza yardımcı olur. Bilgisayarınıza hiçbir şey indirmenize veya yüklemenize gerek yoktur, kullanımı ücretsizdir. İhtiyacınız olan birçok şablon ve sunduğunuz çok çeşitli stok görüntüler mevcuttur.


Yorumlar