Anasayfa /  Teknoloji

Instagram ve Whatsapp neden çalışmıyor? Instagram ve Whatsapp çöktü mü?

Yaşantımızın önemli bir parçası olan sosyal medya platformları Whatsapp ve Instagram'da hem küresel ölçekte hem de Türkiye'de erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar Google'dan "Instagram ve Whatsapp çöktü mü? "sorusuna yanıt arıyor. Son bir yıl içerisinde bu uygulamalarda sık sık erişim sorunu yaşandı.

Abone ol
Abone ol 04 Temmuz 2019 00:34

Türkiye’de saat 16.00 civarında başlayan Instagram ve Whatsapp erişim sorunu hala devam ediyor. Whatsapp’ta fotoğraf ve videolar gönderilemiyor ve indirilemiyor. Kullanıcılar bir başka sosyal medya ortamı olan Twitter’dan şikayetlerini dile getiriyor. Öte yandan Türkiye’deki yetkililerden konuyla ilgili açıklama geldi, sorunun global ölçekte olduğu kaydedildi.

DÜNYADA WHATSAPP, FACEBOOK VE INSTAGRAM ERİŞİM SORUNU

Kullanıcılar Whatapp’ta mesaj gönderebiliyor ancak fotoğraf ve video görüntülenemiyor. Ayrıca Instagram’da akış yenilenemiyor. Avrupa’da İtalya, İngiltere, Almanya ve Hollanda ülkelerinde de WhatsApp, Instagram ve Facebook’ta erişim sorunu yaşanıyor.  Geçtiğimiz günlerde sosyal medya ağlarında erişim sorunu yaşanmış kullanıcılar uzun bir süre iletişim kuramamıştı.

FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Facebook’tan son dakika resmi açıklama geldi. #facebookdown etiketiyle Twitter’dan yapılan açıklamada “Bazı kişilerin uygulamalarımızda resim, video ve diğer dosyaları yüklerken veya gönderirken sorun yaşadıklarının farkındayız. Sorun için üzgünüz ve işleri en kısa sürede normale döndürmek için çalışıyoruz” denildi.

BAKAN YARDIMCISI: DÜNYA GENELİNDE KESİNTİ YAŞANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konu ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu: “Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşanmaktadır.Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” dedi.






#Instagram, #Whatsapp ve #Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşanmaktadır.



Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. pic.twitter.com/ULjEx22Qk6


— Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan) 3 Temmuz 2019

ERİŞİM SORUNU YAŞANAN BÖLGELER


Yorumlar