Anasayfa /  Güncel

Sosyal medya Denizli Valisi'nin bu görüntülerini konuşuyor

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sokakta koronavirüs denetimi yaptı. Bir dönerci ile Vali Atik arasındaki diyalog ve Atik'in işyerinin kapatılması için verdiği talimatın görüntüleri sosyal medyada TT listesine girdi. Vali o tavır için 'üzgünüm' dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Valimizin özrü yerinde olmuştur" dedi.

Abone ol
Abone ol 18 Ekim 2020 23:10

Türkiye'nin 81 ilinde İçişleri Bakanlığı koordinesinde yapılan kapsamlı yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri denetimi Denizli'de de gerçekleştirildi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda korona virüs denetiminde bulundu.

Vali Atik, bir dönercide döner kesen ustanın elinde eldiven olmaması ve maskesini tam takmaması nedeniyle 'Dönerci' diye seslendiği ustayı uyardı. Vali Atik'i tanımayan ve uyarıya rağmen eldiven takmadan döner kesmeye devam eden ustanın tavrı Vali Ali Fuat Atik'i kızdırdı.

Vali Atik: Üslubum beni de üzdü

Vali Atik, işletmenin sahibini çağırıp, Denizli Belediye Başkanı'na işletmenin faaliyetten men edilmesi için talimat verdi. Görüntüler sosyal medyada TT listesine girdi ve Vali Atik eleştirildi. Bunun üzerine yazılı bir açıklama yapan Vali Atik, şöyle dedi: "Gün boyu denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla şahsımın yaklaşımı üslubum ve gönül kırıcı yaklaşımım beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bu yaklaşımım nedeniyle özür diliyorum. İşletmemizi tekrar ziyaret ederek nezaketle telafi edeceğiz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Özrü yerinde oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Vali Ali Fuat Atik'e ilişkin, "Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur." dedi. Bakan Soylu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır. Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur."

Yorumlar