Anasayfa /  Foto Galeri

Sörf şampiyonu Kelly Slater, Fransa'ya köpekbalığı itlafı çağrısında bulundu

Sörf şampiyonu Kelly Slater, Fransa'ya köpekbalığı itlafı çağrısında bulundu - Sayfa 1

Dünyanın en başarılı sörfçülerinden biri olan Kelly Slater, 2011’den beri gerçekleşen 8. ölümlü köpekbalığı saldırısı sonrası Fransa’ya “itlaf” çağrısı yaptı. Ünlü sörfçü Jeremy Flores, "Sürekli olarak arkadaşlarımız ölüyor ya da yaralanıyor. Bu bazılarına normal gelebilir ama kesinlikle değil" diye konuştu. 11 kez dünya sörf şampiyonu olan Kelly Slater ve tanınmış sörf sporcusu Jeremy Flores, Fransız kara sularında yaşayan agresif boğa köpekbalıklarına karşı önlem alınmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Sörf şampiyonu Kelly Slater, Fransa'ya köpekbalığı itlafı çağrısında bulundu - Sayfa 2

Réunion bölgesinde yer alan plajlar Fransız yetkililer tarafından anti-köpekbalığı ağlarıyla korunuyor ve sörf yapmak yasaklı. Fakat bölgede yükselen dalgalar dünyanın en iyileri arasında görüldüğü için, sörfçüler bu riski göze almaktalar.

Sörf şampiyonu Kelly Slater, Fransa'ya köpekbalığı itlafı çağrısında bulundu - Sayfa 3

Slater açıklamasında şu sözleri kullandı: “Bunu söyleyeceğim için tepki çekeceğim biliyorum ama Réunion sularında ciddi bir itlaf yapılmalı. Okyanus’ta belirgin bir dengesizlik var. Eğer bu saldırılar dünyanın her yerinde olsa kimse okyanusa girmezdi ve milyonlarca kişi böyle ölebilirdi. Fransız hükümeti acil olarak bir şeyler yapmalı!”

Sörf şampiyonu Kelly Slater, Fransa'ya köpekbalığı itlafı çağrısında bulundu - Sayfa 4

Flores ise, “Sürekli olarak arkadaşlarımız ölüyor ya da yaralanıyor. Bu bazılarına normal gelebilir ama kesinlikle değil” dedi.