Anasayfa /  Güncel

Sonbahar Mevsimi Google'da doodle oldu! Sonbahar ayı özellikleri...

Eylül ayı denince akıllara gelen Son bahar mevsimi, güz yada hazan gibi isimlerle de anılır. Bu mevsimde yapraklar sararır, havalar serinler. Dev arama motoru Google ise 2021 Sonbahar'ın gelişini yaratıcı doodle'ı ile kutladı. Peki, Sonbahar dönümü/ekinoksu nedir?

Abone ol
Abone ol 22 Eylül 2021 07:33

Eylül ayı denince akıllara gelen Son bahar mevsimi, güz yada hazan gibi isimlerle de anılır. Bu mevsimde yapraklar sararır, havalar serinler. Dev arama motoru Google ise 2021 Sonbahar'ın gelişini yaratıcı doodle'ı ile kutladı. Peki, Sonbahar dönümü/ekinoksu nedir?

Dünyaca ünlü arama motoru Google, her özel günde olduğu gibi Sonbahar'ın gelişini de doodle ile karşıladı. Kuzey Yarım Küre'de yeşil örtünün kalkıp yerini sarıya bıraktığı döneme girilir. Gündüzler kısalarak geceler uzar. Dört mevsimden biridir. 

SONBAHAR ÖZELLİKLERİ NELER?

Güz, hazan ve bağ bozumu adları ile de bilinen Sonbahar, yaz ile kış mevsimleri arasındaki mevsimdir. Bu dönemde gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş, erken batar. Daha az ısı ve ışık verir. Serin, yağmurlu ve rüzgarlı günlerin sayısı artar. Kış mevsiminin habercisi durumundadır. Ağaçların yaprakları sararmaya ve dökülmeye başlar. İğne yapraklı ağaçlar yapraklarını dökmezler. 

SONBAHAR MEVSİMİ AYLARI

Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir. 

Yorumlar