Anasayfa /  Foto Galeri

Sonbahar Google'a doodle oldu! İşte Sonbahar mevsimi 2021 başlangıç tarihi ve özellikleri

Dünyanın en büyük arama motoru Google ana sayfasında yine özel bir doodle hazırladı. Sonbaharın ilk günü olan 23 Eylül Google tarafından doodle oldu.

Sonbahar Google'a doodle oldu! İşte Sonbahar mevsimi 2021 başlangıç tarihi ve özellikleri - Sayfa 1

"Sonbahar 2021" Google ana sayfasında doodle oldu. Popüler arama motoru Google belirli gün ve haftalar ile tanınmış kişiler için hazırladığı doodle bölümüne bu kez Sonbahar 2021'i taşıdı. Bu bilgilerle Sonbahar 2021 ile ilgili olarak Sonbahar mevsimi başlangıç tarihi ve özellikleri nelerdir? soruları merak edilerek araştırılmaya başlandı.

Sonbahar Google'a doodle oldu! İşte Sonbahar mevsimi 2021 başlangıç tarihi ve özellikleri - Sayfa 2

Google tarafından hazırlanan Sonbahar 2021 doodle'ı ve Sonbahar mevsimine ilişkin detaylar şöyle;

Sonbahar Google'a doodle oldu! İşte Sonbahar mevsimi 2021 başlangıç tarihi ve özellikleri - Sayfa 3

SONBAHAR NEDİR?
Sonbahar veya güz, yaz ile kış mevsimleri arasındaki mevsimdir. Güz, Hazan ve Bağ bozumu isimleriyle de anılır. Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir.

Sonbahar Google'a doodle oldu! İşte Sonbahar mevsimi 2021 başlangıç tarihi ve özellikleri - Sayfa 4

SONBAHAR'IN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş, erken batar. Daha az ısı ve ışık verir. Serin, yağmurlu ve rüzgarlı günlerin sayısı artar. Kış mevsiminin habercisidir.

Ağaçların yaprakları sararmaya ve dökülmeye başlar. İğne yapraklı ağaçlar (Çam, ardıç vb.) yapraklarını dökmezler. Çiçeklerdeki çiçek sayısı azalır. Etraftaki otlar ve çimenler kurur.