Anasayfa /  Foto Galeri

Son yapılan ankette şaşırtan sonuçlar! Farkı açıyor

Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi tarafından aralık ayında gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakına karşı farkı açıyor. Daha önce Erdoğan'a oy veren büyük bir kesimin ise kararsız olduğunu belirtmesi dikkat çekti.

Son yapılan ankette şaşırtan sonuçlar! Farkı açıyor - Sayfa 1

Yöneylem Sosyal Araştırma Merkezi tarafından aralık ayında gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasına göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın yüzde 6 puan önünde yer aldı.

Son yapılan ankette şaşırtan sonuçlar! Farkı açıyor - Sayfa 2

‘Kararsız’ olduğunu ve hangi aday ile partiye oy vereceğine henüz karar vermediğini ifade edenlerin yüzde 42’si ise 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini bildirdi.

Son yapılan ankette şaşırtan sonuçlar! Farkı açıyor - Sayfa 3

Yöneylem Sosyal Araştırma’nın, 26 bölgede, 230 noktada 2 bin 2 panelistle aralık ayında gerçekleştirdiği kamuoyu yoklamasına göre, “Bu pazar milletvekili seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, yüzde 26’9 AK Parti, yüzde 26,3’ü CHP, yüzde 10,4’ü İYİ Parti, yüzde 8,2’si HDP, yüzde 4,7’si ise MHP yanıtını verdi.

Son yapılan ankette şaşırtan sonuçlar! Farkı açıyor - Sayfa 4

DEVA Partisi yüzde 1,4, Saadet Partisi yüzde 0,8, Gelecek Partisi ise yüzde 0,3’te kaldı. Ankete katılanların yüzde 10,4’ü kararsız olduğunu söylerken yüzde 7,1’i ise oy kullanmayacağını ifade etti. Aralık ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 6 puan önünde yer aldı. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Millet İttifakı yüzde 40,8, Cumhur İttifakı yüzde 34,8 oy oranına ulaşabildi.