Anasayfa /  Foto Galeri

Son seçim anketinin sonuçları çok şaşırttı! AK Parti ve CHP'de oy kaybı

Tüm Türkiye 2023 seçimlerini bekliyor. Hem siyasi partiler hem araştırma şirketleri 2022 yılında anket çalışmalarını hızlandırdı. Son araştırma ORC tarafından Aydın ve Denizli'de yapıldı. Vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Araştırma sonucuna göre AK Parti ve CHP bir ilde oy kaybederken diğer partilerin oy dağılımı dikkat çekti.

Son seçim anketinin sonuçları çok şaşırttı! AK Parti ve CHP'de oy kaybı - Sayfa 1

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan seçimler Türkiye'de bir yıl öncesinden konuşulmaya başlandı. Çok sayıda araştırma şirketi hem Türkiye geneli hem de il bazında yeni çalışmalara yöneldi. ORC anket şirketi, Aydın ve Denizli'de bugün seçim olsa vatandaşın hangi partiye oy vereceğini araştırdı. Partilerin 2018 yılında aldığı oy oranlarıyla bugün alması beklenilen oy oranlarının karşılaştırılması çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı.

Son seçim anketinin sonuçları çok şaşırttı! AK Parti ve CHP'de oy kaybı - Sayfa 2

DENİZLİ

23-26 Mayıs'ta 1710 kişinin katıldığı ankette Denizli'de ilk sırayı yüzde 32,5'le AK Parti aldı. CHP yüzde 30,3'le ikinci sırada, İYİ Parti yüzde 24,8'le üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuçlara göre 2018 seçimlerine kıyasla AK Parti yüzde 8,2 oy kaybederken CHP oyunu yüzde 2,2, İYİ Parti ise yüzde 8,3 artırdı.

Son seçim anketinin sonuçları çok şaşırttı! AK Parti ve CHP'de oy kaybı - Sayfa 3

AYDIN

25- 27 Mayıs tarihlerinde 1825 kişinin katıldığı çalışmada ilk sırayı yüzde 32,1'le CHP aldı. İYİ Parti yüzde 27,3'le ikinci, AK Parti yüzde 26,7'yle üçüncü parti oldu. Aydın'da hem CHP hem AK Parti'nin bir önceki seçimlere göre oylarının düşmesi dikkat çekti. Bu ilde en büyük atılımı yüzde 12,5'le İYİ Parti yaptı.

Son seçim anketinin sonuçları çok şaşırttı! AK Parti ve CHP'de oy kaybı - Sayfa 4

DİĞER İLLERDE SON DURUM

ORC, geçtiğimiz günlerde Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve Tekirdağ'daki oy dağılımının belirlenmesi amacıyla yapılan ankette vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltmişti. Anket sonuçlarına göre, 4 ilde CHP birinci parti olarak gelirken, AK Parti de 1 ilde önde görülmüştü.