Anasayfa /  Foto Galeri

Son seçim anketinde baraj altında kalan partiler şok etti! İşte son seçim anketi

Stratejik ve sosyal araştırmalar yapan araştırma kuruluşu Metropoll Türkiye'de politikacıların beğenilirliği ve "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu üzerinden seçmenlerin görüşü üzerine bir araştırma yaptı. Metropoll Araştırma Kuruluşu, Türkiye'nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019 başlığı altında yaptığı anket sonuçlarında sdece 3 parti barajı geçiyor!

Son seçim anketinde baraj altında kalan partiler şok etti! İşte son seçim anketi - Sayfa 1

Son seçim anketinde baraj altında kalan partiler şok etti! İşte son seçim anketi

Son seçim anketinde baraj altında kalan partiler şok etti! İşte son seçim anketi - Sayfa 2

Stratejik ve sosyal araştırmalar yapan araştırma kuruluşu Metropoll Türkiye'de politikacıların beğenilirliği ve "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu üzerinden seçmenlerin görüşü üzerine bir araştırma yaptı. Metropoll Araştırma Kuruluşu, Türkiye'nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019 başlığı altında yaptığı anket sonuçlarında AKP, CHP ve HDP barajı geçerken MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi barajın altında kaldı. Araştırmanın en popüler siyasetçiler kısmına bakıldığında ilk sırayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldı. Erdoğan'ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu takip etti.

Son seçim anketinde baraj altında kalan partiler şok etti! İşte son seçim anketi - Sayfa 3

Metropoll Araştırma Kuruluşu, Türkiye'nin Nabzı Değerlendirmesi Aralık 2019 başlığı altında yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

"Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusunun sorulduğu ankete göre; “yüzde 10 barajını” sadece AKP, CHP ve HDP geçmeyi başardı. Ahmet Davutoğlu'nun kurucu genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin oranı yüzde 2 olurken, bu yıl yeni kuracağı partiyle siyasi kariyerine devam etmesi beklenen Ali Babacan'ın partisi kullanıcıların yüzde 1.7'si tarafından tercih edildi.

Kullanıcıların, yüzde 41'i AKP cevabını verirken, yüzde 24.8'in tercihi CHP oldu.  AKP ve CHP'yi yüzde 11 ile HDP  ve yüzde 9.8 ile Milliyetçi Hareket Partisi takip etti. İYİ Parti ise MHP'nin ardından yüzde 8.3 ile beşinci sırada kendine yer buldu.

İşte o tablo: