Anasayfa /  Politika

Son seçim anketi AK Parti'yi sarstı! 2 şok birden...

Son seçim anketi sonuçları AK Parti ile MHP'nin oy oranlarının da ki ciddi düşüşü bir kez daha gözler önüne serdi. MAK Araştırma yaptığı araştırmanın anket sonuçlarını paylaştı.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2021 11:21

MAK Araştırma son seçim anketi sonuçları araştırmasını kamuoyuyla paylaştı. Anket sonuçları AK Parti’nin oy oranının ciddi manada düştüğünü gözler önüne serdi. Araştırmadan çıkan son anket sonuçları AK Parti’nin oy oranının yüzde 34.3’e düştüğünü gösteriyor.

Şirket, son anket açıklamasında, “Kamuoyu Araştırmaları araştırmayı yapanların gönlünde geçen sonuçları değil çalışmaya katılan katılımcının verdiği cevapları yansıtır. Kararsızların Matematiksel Dağılımı fikir verme amaçlıdır. Diğerleri başlığı altında yeni partiler ağırlıklı dağılım vardır.” ifadelerini kullandı.

MAK Araştırma anketinin 30’u büyükşehir 51 ilde 2850 kişi ile yapıldığı öğrenildi. Araştırmanın finansmanın ise MAK Danışmanlık tarafından karşılandığı belirtildi. 

SON ANKET SONUÇLARINDA AK PARTİ’NİN CİDDİ DÜŞÜŞÜ

Ankette, “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye vereceksiniz?” yöneltildi. Son anket sonucunda kararsızların matematiksel dağılımı yapılınca AK Parti’nin oy oranındaki (34.3) ciddi düşüş göze çarptı.  

MHP BARAJI GEÇEMEDİ

Araştırmadan çıkan son anket sonucuna göre, AK Parti’nin oy oranı yüzde 34.3, CHP yüzde 23, İYİ Parti yüzde 13.6, HDP yüzde 9.2, MHP ise yüzde 8.4 olarak ölçüldü.

Yorumlar