Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Türkiye 3 gün süreyle ulusal yas ilan etti!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kudüs’te yaşanan saldırılar ve bu saldırılar sonrası yaşanan katliam nedeniyle Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygı ile anmak maksadıyla 3 gün süre ile yas ilan edilmesine karar verilmiştir” dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2018 23:29

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bakanlar Kurulu devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Kudüs’te yaşanan saldırılar ve bu saldırılar sonrası yaşanan katliam nedeniyle Filistinlilerle dayanışma içerisinde olmak, şehitleri saygı ile anmak maksadıyla 3 gün süre ile yas ilan edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı zirve dönem başkanı sıfatıyla İslam İşbirliği Teşkilatını Cuma günü olağanüstü toplantıya çağırma kararı almıştır. Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimiz istişare maksadıyla Ankara’ya çağrılmıştır. Yarın, TBMM'de Kudüs konusu hakkında özel gündemle bir oturum yapılacak ve konu ele alınacak, hükümetimiz de bu konu ile ilgili TBMM'ye bilgi sunacaktır. Ayrıca Dışişleri Bakanlığımızın yapacağı girişimle BM Genel Kurulu Türkiye tarafından toplantıya çağrılacaktır. Bu somut adımları atma ve uygulama kararını hükümetimiz vermiştir” ifadelerini kullandı.  

Kanlı açılışta 55 şehit

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze- İsrail sınırında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 55’e çıktığını ve 2 bin 700’dan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in Filistin’i işgali olan Nekbe Günü’nün 70. Yılı sebebi Filistinliler Gazze- İsrail sınırında protestolar düzenliyor. 30 Mart’tan bu yana sınırda devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise bugün hayatını kaybeden 55 kişi ile birlikte 104’de yükselmiş oldu. 

İstanbul "Kudüs" için ayakta

ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ve İsrail güçlerince Gazze’de protestocu kalabalığa ateş açılmasına tepkiler sürüyor. Gazze Şeridi’nde 52 kişinin şehit olduğu, yaklaşık 2 bin kişinin yaralandığı olaylara tepki gösteren yüzlerce kişi, akşam saatlerinde Beyoğlu Tünel meydanında bir araya geldi. ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, daha sonra Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Başbakan Binali Yıldırım: "Bu bir alçak katliamdır, şiddetle kınıyoruz"

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan dönüşü Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, ABD’nin Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını kınayarak, Türkiye'nin bu kararı 'yok' hükmünde saydığını bildirdi.

Muharrem İnce : "ABD'nin bu tavrı Ortadoğu'ya barış getirmez"

Kudüs'te bugün yaşananlara tepki gösteren Muharrem İnce, Türkiye'nin Washington Büyükelçisini derhal çekmesi gerektiğini söyledi. İnce, şöyle konuştu:

''Ortadoğu'da kötü şeyler oluyor. Müslümanlar öldürülüyor. İsrail'in yaptıklarını gördünüz bugün. Üç büyük dinin merkezi konumunda Kudüs. Amerika ve İsrail kalıcı bir husumet gerçekleştiriyor Ortadoğu'da. Kınıyoruz onları buradan. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlere sesleniyorum; Washington Büyükelçisini derhal çekin. Müslümanlar Kudüs'te öldürülürken Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler daha aklı başında davranmalıdır.''


Yorumlar