Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Suriyeli kaçakçı, Türkiye'ye getirmeye çalıştığı 17 Suriyeliyi sınırda öldürdü

Suriye'nin İdlib kentinde bir kaçakçı, para karşılığında Türkiye'ye getireceğini söylediği 17 Suriyeli sığınmacıyı Türkiye sınırına yakın bir yerde başlarına kurşun sıkarak öldürdü.

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2018 18:04

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin İdlib bölgesinden Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeli mülteciler kaçak geçiş için anlaştıkları Suriyeli kaçakçı tarafından başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüler. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 17 kişi vuruldukları yerde hayatlarını kaybettiler. 

İdlib'in Darkuş bölgesinden kaçak yollarla Türkiye'ye geçirmek için sığınmacılarla anlaşan Suriyeli kaçakçı Mohamad Ahmed Sattouf, 17 kişiyi katletti. İki gün önce sivilleri üçer kişilik gruplar halinde sınırdan geçiren kaçakçının, geçirdiği kişileri soyup öldürdükten sonra da cesetlerini dağda ormanlık bir alana attığı ve öldürdüğü kişileri cep telefonuna kaydettiği öğrenildi. Sığınmacıları Türkiye'ye getirmek için hepsinden toplam 3 bin dolar alan kaçakçı, söz konusu sivilleri Türkiye sınırına yakın bir bölgede öldürdü.

Kaçakçının sığınmacıları öldürdüğü görüntülerin ise sosyal medyada paylaşıldığı öğrenildi.

sputnik




Yorumlar