Anasayfa /  Ekonomi

Son dakika Taşeron ve 4D'lilere ek ödeme yapılacak mı?

Taşeron ve 4D'lilere ek ödeme yapılacak mı? Meclis kararı nedir? Korona salgını nedeni ile dar gelirli vatandaşlara yapılacak yardım kapsamında 4-D'li taşeronlara da ek ödeme gündeme geldi. Yakın bir zamanda ek ödemenin neticeleneceği ifade edildi.

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2020 12:35

Taşeron ve 4D'lilere ek ödeme yapılacak mı? Meclis kararı nedir? Korona salgını nedeni ile dar gelirli vatandaşlara yapılacak yardım kapsamında 4-D'li taşeronlara da ek ödeme gündeme geldi. Yakın bir zamanda ek ödemenin neticeleneceği ifade edildi.

 

 

Korona virüs salgınından sonra hem çalışma şartları hem de ek ödeme konusu oldukça konuşulan 4/D’li kamu işçisi ve taşerona müjdeli haber geldi. Özellikle zor zamanlarda geçtiğimiz şu günlerde birçok taşeron ve kamu işçisi, tediye ödemelerinin öne çekilmesi ek ödeme ve yüzdelik dilim hakkında bir gelişme bekliyordu. Konuya ilişkin olarak ise hem kamu-taşeron hem de diğer hastane personellerine de 3 ay tavan ücretten ek ödeme yapılması için TBMM Genel Kurulu 'ndan bir açıklama geldi. İşte konuya ilişkin detaylar ve o açıklama.

 

Koca Açıklamıştı

Özellikle virüsle mücadelede kapsamında zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarına ilişkin bir ödeme açıklaması gelmişti. Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklamasında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 ay boyunca sağlık personellerine tavandan ek ödeme yapılacağını fakat bu ödemeden taşeron, kamu işçisi ve yardımcı sağlık personellerinin yararlanamayacağını ifade etmişti. Konu ile ilgili düzenlemenin olabileceğinden bahsetmişti.

Meclisten Açıklama Geldi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay tarafından yapılan açıklamada ise Fahrettin Koca’nın da belirtiği üzere bu ödemelerden sadece doktor ve hemşirelerin değil aynı zamanda hastanelerde görev yapan diğer personellere de özellikle yardımcı sağlık hizmetleri personelleri, taşeron işçiler, kamu işçileri, güvenlik görevlileri, ambulans şoförleri olmak üzere bu personele de ödeme yapılması gerektiğini ifade etti.

Engin Altay aynı zamanda böyle bir düzenlemenin meclisten çok kolay geçebileceğini, bir buçuk saatte bu kararın alınabileceğini belirtti. Konu ile ilgili olarak da “Mevzuatta değişiklik yapılması gerekiyorsa –ki gerekebilir- bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi geçen hafta salı günü yaptığı gibi, bir buçuk saat içinde Sayın Cumhurbaşkanının paketinin, teklifinin Mecliste kanunlaşmasını sağladığı gibi aynı özveriyi, aynı gayreti Türkiye Büyük Millet Meclisi de gösterecektir” açıklamasında bulundu.

Ödemeye ilişkin çağrının cevap bulup bulamayacağı ise ilerleyen günlerde beli olacak.

 

Yorumlar