Anasayfa /  Dünya

Sokakta bulduğu hayvanı köpek sandı ama gerçeği öğrenince şok oldu !

Japonya'da bir adam, sokakta bulduğu köpeğin sahibini bulmak için sosyal medyada bir ilan yayınladı. Ancak gerçek çok farklıydı. Köpek sandığı hayvan aslında vahşi bir tilki türüydü.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2020 17:28

Japonya'da bir Twitter kullanıcısı, yolda bulduğu köpeğin sahibini bulabilmek için ilan yayınladı. Bulduğu köpeğe Luna adını verdi. Ancak yayınladığı ilanın altına gelen tweet'ler, bulduğu hayvan hakkındaki gerçeği ortaya çıkardı.

@marcy_com isimli Twitter kullanıcısı, bulduğu hayvanın bir videosunu da yayınladı. Çok ilginç bir havlaması olduğunu düşünen kullanıcı, tweet'in altına gelen yorumlarla şaşkına döndü.

Twitter kullanıcılarından bazıları yavrunun Japonya'ya özgü bir rakun köpeği olan tanuki olduğunu öne sürdü. Kullanıcılar, yavrudan fotoğraf gelmeye başladıkça aslında vahşi bir tilki yavru olduğu ortaya çıktı. Japonya'da bu tilkilere kitsune deniyor.

Japonya'da insanlar için bulaşıcı olan tehlikeli parazitler taşıyabileceğinden tilkilerin evcil hayvan olarak beslenmesi yasak.

Yavruyu bulan kişi, Hokkaido kasabasında North Fox Çiftliği adlı bir yer buldu. Orada uzmanlar tilki yavrusunun, yaklaşık bir ila iki aylık olduğunu belirledi. Yiyecek yemeye ya da kendi kendini savunmaya henüz müsait olmayan yavru, güçlenene kadar burada kalacak.

Etiketler Köpek Japonya tilki
Yorumlar