Anasayfa /  Foto Galeri

Soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor! Yarın hava nasıl olacak? MGM 12 Mart il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hava durumu tahminlerini yayınladı. Peki 12 Mart Cuma günü hava durumu nasıl olacak? İşte başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bazı büyük illerimizdeki 12 Mart hava durumu...

Soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor! Yarın hava nasıl olacak? MGM 12 Mart il il hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz (Çorum dışında), Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile Antalya’ nın doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor! Yarın hava nasıl olacak? MGM 12 Mart il il hava durumu - Sayfa 2

Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Karadeniz Kıyıları, Ordu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Siirt, Şırnak, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Malatya, Elazığ, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor! Yarın hava nasıl olacak? MGM 12 Mart il il hava durumu - Sayfa 3

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI
Yağışların; Van, Hakkari, Muş ve Bitlis ile bu gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Soğuk ve yağışlı hava dalgası geliyor! Yarın hava nasıl olacak? MGM 12 Mart il il hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI
Yağışların, Doğu Karadeniz Kıyıları, Ordu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Siirt, Şırnak, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( sel,su baskını, Ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli ulunmalıdır.