Anasayfa /  Dünya

Skandal Olay! Çizgi romanla İslam’a saldırı!

Amerika’nın Irak’ı işgalini anlatan ‘Babil Şerifi’ adlı çizgi romanda, İslam’a ve Hz. Muhammed’e (s.a.s) karşı hakarete varan kelimeler kullanılıyor.

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2019 13:25

Amerika’nın Irak’ı işgalini anlatan ‘Babil Şerifi’ adlı çizgi romanda, İslam’a ve Hz. Muhammed’e (s.a.s) karşı hakarete varan kelimeler kullanılıyor. Kitabın birçok bölümünde Hz. Muhammed’den ‘Muhammed’ diye söz edilirken kullanılan çizimler ve karakterlerle Müslümanlar aşağılanmaya çalışılıyor. 

HZ. MUHAMMED’İN EŞİ SAFİYE ANNEMİZİ HEDEF ALMIŞLAR

Baştan sona yalan yanlış bilgiler verilen kitaba yerleştirilmiş çizimlerle de İslamiyet kötülenmek isteniyor. Peygamber Efendimiz’in Yahudi asıllı eşi Safiye Annemiz ile ilgili çizgi romanın dördüncü bölümünde anlatılan olayda Hz. Muhammed’den katil gibi bahsediliyor. Çizgi romandaki ilgili bölüm aynen şöyle: “Saffıya bir prensesmiş. Yahudi asıllı bir prensesmiş aslında. Kralın kızıymış ve kabilenin şefiyle evliymiş. Bir gün uykuya yatmış… ve rüyasında Ay’ı görmüş. Ay gittikçe yaklaşıyormuş. Düşüyor, düşüyormuş. Uyandığında kocasına rüyasını anlatmış. Kocası, bu rüyanın düşmanı peygamber Muhammed ile evlenmek istediği anlamına geldiğini söylemiş. Öfkeyle ona vurmuş. Ve sonra peygamber gelmiş. ‘Muhammed’ kılıçlarıyla krallıklarına gelmiş. Babasını öldürmüş. Kocasını yakalayıp daha sonra onu da öldürmüş.”

MÜSLÜMAN KADINLAR HEDEF ALINMIŞ

Kitaptaki ana karakter olan Iraklı Saffıya ve Amerikan askeri Chris haram bir ilişki içerisinde gösterilmiş. Kitapta doğrudan Müslüman kadınlar hedef alınmış ve kötülenmeye çalışılmış. Çizgi romanda tesettürlü bir kadın olarak çizilen Saffıya, toplam 5 sayfada alkol içerken elinde şişeyle resmedilmiş. Baştan sona tüm çizgi romanda Müslümanlar aşağılanmaya çalışılmış ve Amerika’nın Irak’ı işgal etmesi meşru gösterilmiş. Çizilen resimlerle de İslam dininin önemli sembolleri küçümsenmeye çalışılmış.

ÇİZGİ ROMAN, YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE DOLU

Tebliğ ve İslam’a davet gibi dinimizdeki en önemli ibadetleri de hedef alan çizgi romanda Hz. Safiye Annemizin nasıl Müslüman olduğuna ilişkin yalan yanlış bilgiler verilmiş. İslam fıkhında ve Asr-ı Saadet döneminde gayrimüslim kadınlar hiçbir zaman tehdit edilip zorlanmamıştır. Fakat çizgi romanda yer alan anlatıma göre tam tersi bir durum var. ResulullahEfendimiz’in Hz. Safiye Annemizi tehdit ettiği iftirasına yer veren çizgi romandaki ilgili bölümse şöyle: “Peygamber daha sonra henüz on altı yaşında ya da on yedi yaşında olan prensesi çağırmış yanına. Ona demiş ki: Seç. Akrabalarınla birlikte kumlara mı gideceksin, yoksa benimle birlikte tek gerçek olan Allah’ın bağrına mı? Allah’ı seçmiş elbette. Oracıkta. Ve sonra evlenmişler.”



Millî Gazete


Yorumlar