Anasayfa /  Foto Galeri

Siyaset dünyasında neler olacak?İşte 2018 kehanetleri...

Siyaset dünyasında neler olacak?İşte 2018 kehanetleri... - Sayfa 2

ERKEN SEÇİM OLUR MU: Deniz Zeyrek: Taşeron düzenlemesi, milliyetçi ve dini söylemlerin yükselmesi, genel seçimden önce yapılacak yerel seçimlerde oyların düşme riski, ekonomiden gelen sinyaller bir erken seçim ihtimalini güçlendiriyor. Ancak anket sonuçlarına bakılırsa, bu durumda bir erken seçim yapılmaz. Abdulkadir Selvi: 2018’de erken seçim beklemiyorum. Olmaz. Diğer yanıtlar: - Seçim yasasında değişiklik olursa anayasa gereği ilk seçim bir yıl sonra yapılacağı için 2018’de seçim beklemiyorum. - Erken seçim büyük olasılık... - Türkiye’de olağanüstü bir durum olmazsa erken seçim olmaz. Dış destekli bir kaos tehdidi durumunda meydan okuma şeklinde bir seçim kararı alınabilir. - Ekonomide toparlanma olursa evet, daha kötüye giderse hayır. - Seçim olmaz. Cumhurbaşkanı kapalı ve açık toplantılarda net olarak “Olmayacak” diyor. “Taşeron uygulaması, ilave kadro seçimi gösteriyor” dense de olmaz. - AK Parti bugüne kadar hiç erken seçime gitmedi. Şartlar böyle olursa erken seçime gidilmeyecektir.

Siyaset dünyasında neler olacak?İşte 2018 kehanetleri... - Sayfa 3

OHAL KALKAR MI? Deniz Zeyrek: Bütün sinyaller seçimlere dek OHAL’le devam edileceğini gösteriyor... Abdülkadir Selvi: OHAL’in kalkmasını beklemiyorum... Diğer yanıtlar: - Kalkmaz, Erdoğan kararname çıkarma yetkisine sahip olana kadar OHAL ve KHK imkânını kullanmak ister. Yani OHAL, seçime dek sürer. - 2018’de OHAL’in kalkma ihtimali çok düşük. - Erken seçim olursa, seçimden sonra belki. Yoksa, seçim sonrasına kadar kalkmaz. - Bu mücadele biçimiyle OHAL’i gerektiren nedenlerin ortadan kaldırılması mümkün değil. Dolayısıyla 2018 OHAL’le geçer. - 2018’de OHAL kalkmaz. Seçime kadar hatta sonrasında da sürebilir.

Siyaset dünyasında neler olacak?İşte 2018 kehanetleri... - Sayfa 4

MERAL AKŞENER VE İYİ PARTİ TUTAR MI? Deniz Zeyrek: Bütün imkânsızlıklarına ve önüne çıkan engellere rağmen ortaya koyduğu performans, baraj sorunu olmayan bir parti olarak siyasi hayatımıza girdiğini gösteriyor. Önemli bir hata yapmadığı sürece bir boşluğu dolduracağı kesin... Abdülkadir Selvi: Akşener tutmaz... Diğer yanıtlar: - Akşener’in partisi bugünkü haliyle pek bir gelecek vaat etmiyor. Siyasi mevtalardan oluşan bir kurucu kadroyla zayıf bir başlangıç yaptı. - Akşener tıkanan siyaseti açar. Bu nelere yol açabilir, asıl mesele bu. - ‘Akşenervari’ bir siyasi hareketin Türkiye’de karşılık bulması imkânsız. Akşener’in ismi İsmail Cem, Abdüllatif Şener, Hüsnü Doğan ve Hüsamettin Cindoruk gibi siyasilerin yanına yazılacak. - Başlangıçtaki havasından her geçen gün uzaklaşan bir parti görünümüne doğru gittikleri için zor ama barajı geçmeleri çok mümkün. - Tutar. - Kadro ve söylem sorunu var. MHP’den ve CHP’den oy çalma konusunda belli bir başarı gösterebilir ancak şu anda tutmuş görünmüyor.