Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Siyanür ölümlerini gündeme getirmişti !

Bakırköy'de 3 kişinin siyanürle ölmesinin ardından, "Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık" mesajını paylaşan Eski AK Parti Milletvekili Bakır, ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Abone ol
Abone ol 19 Kasım 2019 11:03

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda, 24. dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'ın kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nda oy birliğiyle alınan kararla, 24. Dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.


AK PARTİ'DE TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU
Eski Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, önceki gün Bakırköy'deki 3 kişilik bir ailenin siyanürle intihar etmesinin ardından paylaştığı mesajda, "Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin" ifadelerini kullanmıştı.

Bakır'ın bu sözlerine ilk tepki AK Partili Mehmet Metiner'den gelmişti. Metiner, katıldığı bir televizyon programında Bakır'ın geçmişte AK Parti'den vekil olmasını eleştirmiş, "Peki ben soruyorum, reisime de soruyorum genel merkezime de; bu insanları kim milletvekili seçiyor" demişti.

Bakır'a tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise, "Bu kadın kendinden geçmiş, etrafa zarar verir bir hal almış. İsminin başındaki etiket ise durumun vehametini inletiyor. Öncelikler öğrencileri çeperiden uzaklaştırmalı ve karantina uygulanmalı. Allah şifa versin" mesajını paylaşmıştı.

NE OLMUŞTU?
Fatih'te yetişkin kardeşlerin ölümüyle başlayan siyanür intiharları Türkiye'nin gündemini değiştirdi. 2'ncisi Antalya'da olan siyanürle intihar son olarak İstanbul Bakırköy'de yaşandı.

ÖNCE FATİH
Bakırköy'den gelen haber gözleri son 10 gün içerisinde yaşanan siyanürlü cinayet ve intihar vakalarına çevirdi.

Türkiye'yi siyanür dehşeti ile tanıştıran ilk olay 5 Kasım 2019 tarihinde Fatih'te meydana geldi. Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın birinci katında yaşayan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin'in (56) cesetleri polis ekipleri tarafından bulundu. Yapılan araştırmalar sonucu Oya Yetişkin'in kardeşlerini siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği anlaşıldı.

ARDINDAN ANTALYA
Türkiye, Fatih'teki Yetişkin Kardeşler vakasının şokunu yaşarken, kan donduran bir haber bu kez 8 Kasım'da Antalya'dan geldi.


Sekiz katlı bir apartmanın en üst katında oturan Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'in (5) cesetleri bulundu.

Yapılan araştırmalarda maddi kriz içerisinde bulunan Selim Şimşek'in, eşi ve iki çocuğunu siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiği belirlendi.

EN SON BAKIRKÖY
Bakırköy'de bir dairede aynı aileden 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu.

 

Yorumlar